Ekrem İmamoğlu’ndan yeni adaylık açıklaması: Yola çıktım

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Ekrem İmamoğlu’ndan yeni adaylık açıklaması: Yola çıktım

POLİTİKA Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yeni adaylık açıklaması geldi. Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlere dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Genel seçimlerdeki yenilginin ardından değişim tartışmalarının devam ettiği CHP’de değişim çağrılarının sesi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Genel başkanlık koltuğundan vazgeçen İmamoğlu rotayı yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına çevirdi.

İMAMOĞLU'NDAN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Eminönğ-Alibeyköy Tramvay hattının açılış töreninde konuşan Ekrem İmamoğlu, adaylık konusuna açıklık getirdi. İYİ Parti’nin kendi adayıyla gireceği ve CHP’nin ittifaksız katılacağı seçimlerde İmamoğlu’nun yeniden aday olup olmayacağı merak ediliyordu. İmamoğlu adaylıkla ilgili sorulan soruya cevap verdi.

“BEN YOLA ÇIKTIM”

31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin "Adayım demek hadsizlik olur." diyen İmamoğlu, "Yola çıktığımı ifade edebilirim." açıklamasında bulundu. İBB Başkanı, aday olmanın koşullarından bahsederken "Sizi aday gösteren yapılar var, partiniz var. Ben ilçe başkanlığından gelme biriyim, neyin nasıl deneceğini bilirim. Ben yola çıktığımı ifade ederim, onlar zaman içinde konuşulur." dedi.

“YOLUMUZU NASIL BAŞLADIYSAK ÖYLE DEVAM EDİYORUZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşüp görüşmediği ile alakalı soruya cevap veren İmamoğlu, her zaman görüştüklerini ifade etti.

"Biliyorsunuz bu hattın ilk bölümünü Sayın Akşener'le Sayın Kılıçdaroğlu ile açmıştık. Bugün de buradayız, İYİ Parti İl Başkanımızla açıyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Vekilimiz burada. Yolumuza nasıl başladıysak öyle devam ediyoruz." diye konuşan İmamoğlu, "Biz hep söyleriz bir ittifakla bir seçim kazandık. Allah'ın izniyle bu önce dönemimizi hayırlısıyla bir bitirelim, bizi destekleyenlere layık olalım, ondan sonrası toparlanır, çözülür. Biz neyi çözmedik ki." dedi.

İmamoğlu'na basın mensubu tarafından Akşener'in "Ateşten gömleği giydiremedim" ifadesi de soruldu. İBB Başkanı bu soruyu ise "Her şey çok güzel olacak." şeklinde cevapladı.

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...