İYİ Parti Lideri Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Togg teşekkürü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti Lideri Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Togg teşekkürü

POLİTİKA Haberleri

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, 29 Ekim'de açılışı yapılan yerli otomobil Togg için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Akşener, "Togg'dan memnunuz. Kıymetli buluyoruz." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, konuşmasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılan Togg fabrikası için partisinin görüşlerine yer verdi. Akşener, yerli otomobil için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederken Togg'un banttan indiği törenle ilgili eleştirilerini dile getirdi.  

"KIYMETLİ BULUYORUZ"

Meral Akşener, "Geçtiğimiz hafta Togg'un fabrika açılış ve banttan indirme töreni vardı. Bu yatırımı da geç kalmış olmakla birlikte kıymetli buluyoruz. Keşke Sayın Erdoğan da milletin Cumhurbaşkanı olma özgüvenini gösterebilseydi. Her zamanki nobran tavrından sıyrılabilseydi. Bir AK Parti PR çalışmasına çevirerek güzel bir şeyi kirlemeyi başardı." dedi.

"TOGG'DAN MEMNUNUZ"

Togg'dan memnun olduklarını ancak geçmişi kötüleme çalışmalarının yanlış olduğunu kaydeden Akşener, "Hep geçmişi kötüleyerek bugünü onaylatmaya çalıştılar. Bu utanmazlıktandır ki 'Bizden önce buzdolabı yoktu' dediler. Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum; geçmişi kötüleyerek kendini ibra etmekten vazgeç. İHA/SİHA çalışmalarından memnunuz. İktidara geldiğimizde bu çalışmalara her türlü desteği vereceğiz. Togg'dan memnunuz ama geçmişi kötüleme çalışmanızdan rahatsızız." diye konuştu.

"ÖTV'Yİ KALDIRACAĞIZ"

İktidara geldiklerinde otomobillerden ÖTV'yi kaldıracaklarını söyleyen İyi Parti lideri Akşener, "Vergilerden önce 300 bin lira olan arabanın fiyatı vergilerle 637 bin liraya çıkıyor. Kasko, sigorta ve vergilerdeki artışlar da araba sahibi olmanın önünde engel oldu. Yerli otomobil üretmekle övünen iktidar, otomotiv sanayisini küçültüyor. Oluşan üretim kaybı 400 binin üzerine çıktı. Bugün Türkiye küresel otomotiv yatırımlarının dışında kalmış durumda. Türk otomotiv sektörünü geliştirecek pek çok çözümle geliyoruz. Kararlı ekonomik koşulları sağlayacağız, otomobillerde ÖTV'yi kaldıracağız, otomobili temel ihtiyaca dönüştüreceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...