İYİ Parti'de kaos! İlçe başkanı 'istifa ettim' dedi, il başkanlığı gerçeği açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İYİ Parti'de kaos! İlçe başkanı 'istifa ettim' dedi, il başkanlığı gerçeği açıkladı

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İYİ Parti Kula İlçe Başkanı Mehmet Yurt 'fikir ayrılıkları sebebiyle' istifa ettiğini duyurdu ancak Manisa İl Başkanlığı'ndan gelen açıklama çelişkiyi ortaya koydu. Açıklamada Yurt'un istifa etmediği, Genel Merkez kararıyla görevden el çektirildiği belirtildi.

2023 seçimlerinden sonra adeta kaosa sürüklenen İYİ Parti'de 2024 yerel seçimlerinden önce de büyük karmaşa yaşanıyor. Adayların açıklanması ile istifalar peş peşe gelirken, son olarak Ordu'da 4 ilçeden 117 partili, büyükşehir belediye başkan adayına tepki göstererek partiden istifa etti.

'İSTİFA ETTİM' DEDİ, YALANLAMA GELDİ

Bu istifanın ardından bir gelişme de Manisa'da yaşandı. Manisa İYİ Parti Kula İlçe Başkanı Mehmet Yurt, İYİ Parti İl Başkanlığı ile görüş ayrılıkları olduğu gerekçesiyle yönetimi ile birlikte istifa etti. Yurt'un istifa açıklamasının ardından bir açıklama da İYİ Parti Manisa İl Başkanlığından geldi.

İl Başkanlığından yapılan açıklamada, eski İlçe Başkanı Mehmet Yurt’un 9 Şubat 2024 tarih ve 01.01.273/449 sayılı İYİ Parti Teşkilat Başkanı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu imzalı ‘Görev Sonlandırma’ yazısı ile görevden el alındığı belirtildi.

Öte yandan İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Kula İlçe Başkanlığına, Kula Meclis Üyesi Yakup Yılmaz'ın atandığı bildirildi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...