İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na 'iç işlerimize karışma' cevabı: İstanbul'da aday oldun kazanamadın

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

İYİ Parti cephesinden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'iç işlerimize karışmayın' mesajına cevap gecikmedi. İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu," Meral Hanım, İmamoğlu'na milletin iradesine sahip çıktı. İç işlerine karışma yorumları yanlış olur. Kemal Bey de İstanbul'da aday olmuştu ama kazanamamıştı." dedi.

2023 seçimleri için süre daralırken adayını belirleyemeyen 6'lı masada adaylık krizi artık yorum ve değerlendirmelerden öteye geçti. Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun televizyon temsilcilerine yaptığı açıklamada İYİ Parti kanadına yönelik 'iç işlerimize karışma' uyarısı siyaset kulislerini deyim yerindeyse salladı. İYİ Parti cephesinden CHP Lideri'nin göndermesine jet hızında cevap geldi. İYİ Parti'de CHP'ye karşı keskin çıkışlarıyla bilinen Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'yanlış yorum' olarak niteledi. Ağıralioğlu, "Kılıçdaroğlu İstanbul'da aday olmuştu, kazanamamıştı." ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN İYİ PARTİ'YE SERT ÇIKIŞ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu dün televizyon temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamalar 6'lı masa kanadında tüm dengeleri değiştirecek açıklamalara imza attı. Kılıçdaroğlu'nun en kritik mesajı İYİ Parti'ye yönelik 'iç işlerimize karışma' mesajı oldu. 

İYİ PARTİ'DEN CEVAP

İYİ Parti'nin etkili isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'nun uyarısının yanlış olduğuna dikkat çekti. Kılıçdaroğlu'nun sert çıkışına aynı sertlikte cevap veren Ağıralioğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu da İstanbul'da aday olmuştu ama kazanamamıştı." ifadelerini kullandı.

"MERAL HANIM İMAMOĞLU'NA SAHİP ÇIKTI"

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun 'iç işlerimize karışma' mesajına verdiği yanıt ise şöyle:

"Kazanacak aday vurgusuyla kazanacak 2 adayla ilgili değerlendirmeler, neden iç işlere müdahale olarak değerlendirilsin. İstanbul ve Ankara'da kazanan proje İYİ Parti'nin projesidir. Meral Hanım, İmamoğlu'na milletin iradesine sahip çıktı. İç işlerine karışma yorumları yanlış olur. Kemal Bey de İstanbul'da aday olmuştu ama kazanamamıştı.

"'BENİMLE MİSİNİZ YERİNE, KİMİNLE KAZANILABİLİR' DEMESİ GEREKİYORDU"

Bu isimler kazandılar, bizim projemiz tuttu. Denenmiş ve kazanmış kişilerle ilgili değerlendirmeleri iç işlerine karışmak olarak değerlendirmeleri iç işlerine karışmak olarak görmeyi sübjektif görüyorum. 'Benimle misiniz' demesindense 'kiminle kazanılabilir' demesi gerekiyordu. Akşener'in, Ekrem Bey ve Mansur Bey ismi olabilir demesinde de aynı motivasyon var."

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na 'iç işlerimize karışma' cevabı: İstanbul'da aday oldun kazanamadın
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu

KILIÇDAROĞLU TAM OLARAK NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adaylığı için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adını zikretmesi ve  "hayır" demeyiz açıklamalarıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır. Her parti kendi içerisinde değerlendirmesini yapmalı." dedi ve ortağını açıkça ikaz etti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...