Millet İttifakı'ndan karşılıklı salvolar: CHP seçimi tek kazanamaz

- Güncelleme:
Millet İttifakı'ndan karşılıklı salvolar: CHP seçimi tek kazanamaz

Politika Haberleri

Yerel seçimler yaklaşırken, muhalefet cephesinde yeniden ittifak tartışmaları başladı.

HABER MERKEZİ ANKARA - CHP ile iş birliği yapılması ihtimaline en sert tepkiler İyi Parti’den geliyor. Küçük ortaklar DEVA ve Gelecek Partisi ise ‘Kendi güçleri’ ile CHP’nin listelerinden milletvekilliği kazandıklarını, CHP’nin yerel seçimlere tek başına girerek seçimi kazanmasının mümkün olmadığını dile getiriyor. Böylelikle küçük ortaklar, bir ittifak olması durumunda CHP’ye karşı pazarlık gücünü artırmayı hedefliyor.

CHP’deki seçim yenilgisi sebebiyle parti içinde başlayan değişim tartışmaları ile mücadele eden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bir yandan da CHP’nin yönettiği 11 büyükşehri kaybetmemek için Altılı Masa’nın ortakları ve HDP ile yeniden ittifak yapmayı planlıyor. Ancak Altılı Masa’nın küçük ortakları ise bir yandan pazarlık gücünü artırmak, bir yandan da 14 Mayıs seçimlerinin yenilgisinin faturasını Kılıçdaroğlu’na çıkarmak yönünde politika izliyor.

İYİ PARTİ’DE BASKI ARTIYOR

İyi Parti’de son günlerde yerel seçimlere tek başına girilmesi yönünde tabanın baskısı artıyor, ayrıca partinin etkili isimleri de CHP ile yol yürünmesine itirazlarını yüksek sesle dile getiriyor. Son olarak İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde, özellikle aday belirleme sürecinde, muhalefete musallat olan hastalığın yeniden hortladığını gözlemlediğini kaydetti. Yılmaz “Kulis dedikoduları, sahte anketler ve sosyal medya operasyonlarıyla kamuoyunu abluka altına alan ve insanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına mecbur eden makine, belli ki yeniden çalışmaya başladı. Müstakil bir siyasi parti olarak İyi Parti, milletin doğru temsiline ve bu iktidarı mağlup etmeye odaklanmalıdır. Bu yüzden kararlarını, bilimsel değerlendirmeler, araştırma sonuçları ve temsil ettiği toplum kesiminin önceliklerini dikkate alarak vermelidir. İyi Parti’nin bu yaklaşımı seçimlerden önce dikkate alınmamıştır ve maalesef netice ortadadır” dedi.

BABACAN’NDAN CHP’YE REST

Muhalefet cephesinde ittifak tartışmalarına bir değerlendirme de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan geldi. CHP listelerinden seçime girip 15 milletvekili elde edilmesine CHP çevrelerinden gelen tepkilere Babacan “CHP kendi başına bugün herhangi bir seçime girip kazanabilmesi mümkün mü? Siz hayal mi görüyorsunuz? Yerel seçim geliyor, hadi İstanbul’da Ankara‘da desinler ki biz kendi adayımızla çıkacağız ve kazanacağız, hadi yapsınlar. Böyle bir şey mümkün mü?” şeklinde konuştu. 
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise kazandıkları milletvekillikleri için kendilerine haksız eleştiriler geldiğini belirterek “Biz sanki CHP’yi dolandırdık. Hâlbuki, siyasi bir mücadele yürüttük” değerlendirmesinde bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...