Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. O imam hatipliler ülkeyi yeniden inşa ediyor
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

O imam hatipliler ülkeyi yeniden inşa ediyor

Son Güncelleme: 12 Kasım, 2012 - 16:20
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
O imam hatipliler ülkeyi yeniden inşa ediyor
Fotoğraf Başlığı O imam hatipliler ülkeyi yeniden insa ediyor

Başbakan Erdoğan, geçmişte İmam Hatip Liseleri'nin hep tartışma konusu yapıldığını hatırlatarak "Bu okulları öcü gibi gösterdiler. Bu okulları gerici orada okuyan öğrencilere ise öcü muamelesi yaptılar. Peki soruyorum, Allah aşkına ne oldu. O okulların mezunları şu anda Türkiye'yi yeni baştan inşa ediyorlar" dedi.

Kaydet
a- | +A
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi akademik yılı açılışı töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, bu yıl yükseköğretimde devrim niteliğinde bir düzenleme yaptıklarını kaydederek "Topladık çıkardık, en ince ayrıntısına kadar hesapladık ve üniversite harçlarını ortadan kaldırdık. Tabi harçları kaldırdığımızda birileri çıkıyor, 'Biz baskı yaptık ondan kaldırdılar' diyor. Değerli kardeşlerim ne yaparsan yap, Ziya Paşa'nın çok güzel sözleri var da bu topluluğa yakışmaz, burada söylenmez. Bunlar anlamaz çünkü bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz, ağzı dili var hakkı, doğruyu konuşmaz. Çünkü bunların gönül dünyaları karanlık. Bunlar dünyaya açık gözle bakmıyorlar zaten. Karanlık gördükleri ve hep kapalı göz dolaştıkları için oluyor" diye konuştu.
" Şimdi biz önemli bir başka hazırlığı yapıyoruz" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yükseköğretim Yasası'nı değiştirme çalışmaları devam ediyor. İnşallah daha bağımsız, daha özgürlükçü, daha özerk bir yapıya kavuşmasının önünü açalım istiyoruz. Şehirlerimize kurduğumuz tüm üniversitelerimiz, o şehre canlılık katı, o şehri Türkiye ile dünya ile bütünleştirdi. Bu sene Türkiye'de lisans ve lisansüstü eğitim görmek üzere dünyanın farklı ülkelerinden, belki şaşıracaksınız, 42 bin başvuru yapıldı. Geçen yıl Türkiye'de 32 bin misafir öğrenci bulunuyordu. Bu sene kayıtlar tamamlandığında 40 bin rakamını aşmış olacağız. 155 farklı ülkenden misafir öğrenci Türkiye'nin üniversitelerinde şu anda öğrenim görüyor. ABD'den, Avusturya'dan, İtalya, Çin, Kore'den gelip ülkemizde öğrenim gören öğrenciler var. Kenya'dan, Mali, Uganda, Kamerun'dan tüm Afrika ülkelerinden gelen misafir öğrencilerimiz var. Afganistan, özellikle Filistin'den ve Suriye'den gelen öğrencilerimiz var. Bunlar bizim yarın o ülkelerdeki misyon şeflerimiz olacak. İşte biz geriye bıraktığımız, 10 yıla baktığımızda böyle ciddi eserleri görmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz. Yoluyla, barajlarıyla, üniversiteleriyle, yeni eğitim alt yapısı ile bugün 10 yıl öncesine göre çok farklı bir yerdeyiz."

"NAYLON BORDROLAR HAZIRLADILAR AMA TÜRKİYE NAYLON DEĞİL"
Erdoğan, Türkiye'nin son 10 yılda önemli atılımlar yaptığını ifade ederek "Artık 10 yıl öncesinin Türkiye'si yok. Artık dünyada 'Hasta adam' olarak telakki edilen, komşumuzda olduğu gibi, bazı batı ülkelerinde olduğu gibi bir Türkiye yok. Artık 9 ay vade ile kredi bulamayan bir Türkiye yok. Şimdi 20 yıl, 30 yıl, 40 yıl vade ile ve çok düşük faiz ile rahat rahat kredi bulabilen bir Türkiye var. Çünkü dünyada kredibilitesi yüksek bir Türkiye var şimdi. Hep söylüyorum, IMF'den göreve geldiğimizde 23 milyar dolar borçla görevi devraldık. Ama şimdi 1,3 milyar dolar borç var bunu da Nisan ayında sıfırlıyoruz. Şimdi biz o IMF'ye 5 milyar dolar borç veriyoruz. Şimdi bunun teknik görüşmeleri yapılıyor. İşte Fich, 18 yıl kredi notumuzla oynamadı, arttırmadı. Ama şimdi arttırdı ve yatırım yapılabilir bir ülke olarak Türkiye'yi ilan etti. Ve bakın çok enteresan, bir başka kredi kuruluşu ismini vermeyeceğim, bir uluslar arası toplantıda söyledim onun da arkasında duruyorum. 'Siyasi kararlar veriyorsunuz, ideolojik davranıyorsunuz. Borç batağında yüzen, borçlarını ödeyemeyen ülkelerin halen kredi notunu yükseltirken, Türkiye'yi durağana alıyorsunuz. Türkiye'ye haksızlık yapıyorsunuz. Ama isteseniz de istemeseniz de Türkiye gümbür gümbür geliyor' dedim. Bakın çok enteresan, o kredi kuruluşu mahkemeye düştü ve tazminat ödemeye mahkum edildi. Neden, çünkü ideolojik davrandığı için. Çünkü hak etmedikleri halde bazı ülkelerin kredi notlarını yükselterek dünyayı aldattılar. Naylon bordrolar hazırladılar ama Türkiye naylon değil. Biz ölçtük, biçtik, doğrusunu yaptık" diye konuştu.
"Ne olursa olsun, Bir kurşun kalemi 1 cm kalıncaya kadar kullanan hata ve hatta ekmeğin içini silgi yapan bir topluluktan hamdolsun artık bu günlere geldik" ifadelerini kullanan Erdoğan "O dönemler geride kaldı. Bugün artık çocuklarımız sınıflarındaki akıllı tahtada eğitim görüyor ve tablet bilgisayarıyla dersi takip ediyor. Her dönem başından ders kitabını sırasının üzerinde hazır buluyor. İnşallah 3 yılda bütün okullarımız akıllı tahtasına ve tablet bilgisayarına kavuşacak. Dün Rize'nin köylerine ulaşılmıyordu bugün Bosna'nın Filistin'in köylerine kadar ulaşıyor, Türkiye'nin üniversitelerinde okumak için can atan çocukların mülakatlarını yapıyoruz" dedi.

"BİZE GERİCİ DEDİLER, BİZE YOBAZ DEDİLER"
Erdoğan, geçmişte 2. sınıf evlat muamelesi gördüklerini hatırlatarak şunları söyledi: "Bir dönem bize, bizim şahsımızda millete, milletin öz evlatlarına 2. sınıf evlat muamelesi yapıyorlardı gençler. Belki siz bunları bilemeyeceksiniz çünkü o zaman sizler henüz bu dünyaya teşrif etmemiştiniz. Ama bizler o dönemi yaşadık. Bize gerici dediler, bize yobaz dediler. Bize ne için cenaze yıkayıcısı olacaksınız dediler, öğretmenlerimiz dediler. Bunlar anlamaz dediler, bunlar bilmez dediler, yapamaz başaramaz dediler, bizi bizim şahsımızda milletin ta kendisini tutucu, gerici, daha da ileri giderek karanlıkla, cahillikle özdeşleştirmek istediler. Şu anda kimin ak kimin de kara olduğu çok net bir biçimde ortaya çıktı. Onlar hala üniversite de yasakları savunurken biz hiçbir ayrım yapmadan dünya öğrencilerinin hizmetine açtık. Onlar halen sakala, bıyığa, kılık kıyafetlere takılmışken biz bugün 155 ülkeden 40 bine aşkın öğrenciye bu ülkede eğitim veriyoruz. Onlar halen milletin öz evlatları için okul yollarını kapatmanın mücadelesini verirken, biz okul yollarını açıyor, tercih özgürlüğünü genişletiyoruz. Bakın 10 yıllar boyunca meslek liselerine neler çektirdiler, İmam Hatiplileri hep tartışma konusu yaptırdılar. Bu okulları öcü gibi gösterdiler. Bu okulları gerici orada okuyan öğrencilere ise öcü muamelesi yaptılar. Peki soruyorum, Allah aşkına ne oldu. O okulların mezunları şu anda Türkiye'yi yeni baştan inşa ediyorlar. O okulların mezunları 75 milyona efendilik için değil hizmetkar olmak için bir mücadele veriyorlar. İmam Hatip okullarını açtık, milletin evlatlarının önüne tercihleri koyduk. Eğitimden, öğrenimden korkanlar, kusura bakmayın böyle yatırımlar yapamazlar Türkiye'nin eğitim altyapısında böyle düzenlemeleri gerçekleştiremezler. Onlar geriye dönüp baktıklarında kendi dönemlerinde baskıları görecekler. Ama biz baktığımızda bu ülkeye yaptığımızı hizmetleri kazanımları göreceğiz. Daha bugünden bunları görüyoruz. Çünkü biz bu milletin gençlerini çocuklarınız çok seviyoruz."

"ALPARSLAN'IN TORUNLARI YAN GELİP YATMAYACAKTIR"
Gençlere hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamaları çağrısında bulunan Erdoğan "Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayacağız sevgili gençler, sevgili hocalarım. Karamsarlığa asla ve asla kapılmayacağız. Ama benim hocalarımdan bir ricam var. Şimdi Rize'de göreve başlayıp biraz hizmet verdikten sonra Rize'yi bırakmayın. Rizeli çocuklarına, öğrencilerine inanın bir harf öğretenin kölesidir, çok sever. Ama burayı bizi bırakmayın. Şu üniversitemize hep birlikte sahip çıkalım. Gece geç saatlere kadar Rektörümüzle eksiklerin giderilmesi konusunda çalışmalar yaptık. İnşallah fiziki imkanlar noktasında eksikliklerin süratle giderildiği bir Recep Tayyip Üniversitesi burada inanıyorum ki sizin daha huzurlu hizmet vereceğinize fırsat sağlayacaktır. Ben özellikle üniversitemizin öğrencilerine, Rizeli genç kardeşlerimize, umutsuzluktan, yenilgiden, karamsarlıktan kendilerini korumalarını istiyorum. Bakın 10 yılda olmazları olur hale getirdik. Azimle çok daha fazlasını hep birlikte yapacağız. Bir kere bu ülkenin her bir ferdi yürekten şuna inanacak: 21. yüzyıl bir Türkiye yüzyılı olacaktır. 2023 hedeflerini Allah'ın izniyle tutturacağız. 2071 hedeflerine sımsıkı sarılacağız ve Alparslan'ın torunları yan gelip yatmayacaktır. Biz de başaracağız. Bir kere daha dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alacağız" dedi.
Erdoğan, daha sonra Güneysu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fındıklı TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ömer Halaç İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'nun protokol imza törenine katılırken, tören sonrası da üniversitenin sosyal tesislerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti ile toplantı yaptı.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 12 Kasım, 2012 - 16:20
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
  • 4
    Brisa, Goodyear, Petlas, Michelin… Lastik firmalarına rekor ceza
    Brisa, Goodyear, Petlas, Michelin… Lastik firmalar...
    Kaydet
  • 5
    Muğla'da korkutan deprem! AFAD ilk verileri duyurdu
    Muğla'da korkutan deprem! AFAD duyurdu
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Kimsenin Erdoğan sonrasına hazırlandığı yok
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Tavuk firmaları, “denetim kayyımı” ve piyasa ekonomisi
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş "Kendi düşen ağlamaz": İnternete numara bırakırken bir kez daha düşünün!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Futbol-savaş denkleminde barış
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Türk dünyası şahlanıyor…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
    Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
    Kaydet
  • Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Kaydet
  • Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Kaydet
  • Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Kaydet
  • Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Dünya Kupası'nın en küçük üçüncü ülkesinin hikayesi: Fakir ama gururlu
Dünya Kupası'nın en küçük üçüncü ülkesinin hikayesi: Fakir ama gururlu
Kaydet
Haftanın sanat ajandası | “Resmin Ritmi”
Haftanın sanat ajandası | “Resmin Ritmi”
Kaydet
İsrail, Kıbrıs’ta askerî üsler kuruyor! Siyonist rejim, yeni gerilim hattını seçti
İsrail, Kıbrıs’ta askerî üsler kuruyor!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası