Son Dakika: MHP Lideri Bahçeli'den 6'lı masaya anayasa tepkisi: 2'yi 3 yaparsak ne yapacaksınız

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: MHP Lideri Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Suriye'nin kuzeyine planlanan harekat ile ilgili mesajlar veren Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çıban başı' benzetmesi yaptığı "Münbiç, Tel Rıfat ve Ayn El Arab'ta tek bir PKK'lı terörist kurtulamayacak." dedi. Bahçeli, "Güney sınırlarımızın emniyete alınması temel gündemimizdir." şeklinde konuştu. Bahçeli, Altılı Masa'nın dün tanıttığı anayasa değişiklik taslağına ise çok sert yüklendi. Bahçeli, " Zillet ittifakının anayasa değişiklik önerisi tarihi geriye doğru sarmak, devletin temellerine dinamit sermektir." ifadelerini kullandı. Bahçeli'nin muhalefete bir de çağrısı vardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Gündemin en sıcak başlığı Suriye'deki PKK'nın terör yuvalanmalarına yönelik kara harekatı ile ilgili çok net ve sert mesajlar verdi. MHP Lideri Bahçeli, "Tek bir terörist dahi yakayı kurtaramayacak. Sabır ve tahammülümüz kalmamıştır. Çocukları katleden canilere ihanetlerinin bedeli ödettirilecektir. Münbiç, Tel Rıfat ve Ayn El Arab'ta terörist bırakılmamalıdır." ifadelerini kullandı. 6 muhalefet partisinin dün kamuoyuna tanıttığı 156 sayfalık anayasa değişikliği önerisini hefef alan Bahçeli, "Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı'nı tek dönemle sınırlayıp, sembolik hale getirme önerisi cahilliğin ve milleti tanımayan kadirbilmezliğin bubi tuzağıdır." şeklinde konuştu. Bahçeli'nin muhalefete bir de 'anayasa' çağrısı vardı: Artık uzlaşmak, yeni bir anayasa hazırlamak milli bir vecibedir.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Tarih geriye doğru akıp giden, geleceğin çerçevesi belirleyen bir zaman tanımlamasıdır. Geçmiş, insanın geleceğiyle birlikte yaşamaktadır. Tarih, insan ile geçmiş arasında inşa edilmiş bir köprü görevi görmektedir.

Esasen bugün olanlar dünün sonucudur. Yarın yaşanacaklar ise bugünün sonucu olacaktır. Tarih, hayata tutunamamış, sayısız toplumlar için onları acımasızca öğüten bir değirmenin tarifidir. Var oluşa anlam kazandıran dün, bugün ve yarın arasındaki muazzam terkibin farkına vararak müşterek bir şuur geliştiren bir kültürü bayrak yapan toplumlar ya da milletler tarihe yön vermeyi başarmışlardır.

"BU SOYLU MİLLETİN VARLIĞINA KAST ETMEK KİMSENİN YAPABİLECEĞİ ŞEY DEĞİLDİR"

Bu akışın içinde ceddini tanıyan, özünü bilen, öz değerlerinin aydınlığıyla uyanışa geçen, ne olup bittiğinin farkında olan toplumlar bilinç haline gelmişlerdir. Bize göre Türk milleti tarihe geçen bir kudretin adıdır. Bu soylu milletin varlığına kast etmek hiç kimsenin yapabileceği bir şey değildir. 

Siyaset eğer tarihe sırtını vermezse, gücünü ve güvenini milletten almazsa üreteceği yalnızca kriz ve kutuplaşma olacaktır. Başkaları günübirlik siyaset yapabilir, başkaları sadece çıkarlarının peşinden koşabilir, ancak biz öyle davranamayız.

"ZAFERE BİRLİKTE İMZA ATACAĞIZ"

Milleti Zillet'in boyunduruğuna almak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Herkesi kardeş bilerek, Cumhur İttifakı'nın muhteşem zaferine birlikte imza atacağız. Bizim başarımız Cumhuriyetin başarısıdır. 

SURİYE'NİN KUZEYİNE HAREKAT MESAJI

Tek bir terörist dahi yakayı kurtaramayacak. Sabır ve tahammülümüz kalmamıştır. Çocukları katleden canilere ihanetlerinin bedeli ödettirilecektir. 

"GÜNEY SINIRLARIMIZIN EMNİYETE ALINMASI TEMEL GÜNDEMİMİZ"

Biz hedefleri büyük, hevesleri küçük bir hareket olarak kalamayız. Karşımıza kim çıkarsa çıksın sonu terörist gibi olmalıdır. Güney sınırlarımızın A'dan Z'ye emniyete alınması temel gündemimizdir.

"ALAYI SİLİNDİR GİBİ EZİLMELİDİR"

Terörle mücadelemiz bekanın, güvenliğin, huzurun meşru gerekçesidir. Son günlerde maalesef terör örgütünün hain saldırılarında şehit düşen askerlerimiz yüreğimize ateş düşürmüştür. Münbiç, Tel-Rıfat mıntıkasında canlı terörist bırakılmamalıdır. Bütün hainler hedefimizdir, Alayı silindir gibi ezilmelidir. Kaç gündür dikkatimizi çekmektedir. Yurt içinde ve sınır ötesinde, hiçbir terör örgütüne sessiz ve seyirci kalmadık, kalmayacağız.

HAYVANLARA EZİYET TEPKİSİ

Konya'da bir meczubun hayvanlara yönelik kürek ve sopayla saldırısı, insani ve manevi değerlerin ayaklar altına alınmasıdır. Hayvanlara sevgi beslemeyen birisinin insan sevgisine haiz olması beklenmemelidir. Hayvanlara kötü muamele eden kim varsa kınanmalıdır.

ALTILI  MASANIN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TASLAĞINA: ÖLÜ DOĞMUŞTUR

Önerimiz, önceliğimiz 12 Eylül darbe anayasasından tadilat yapmak değildir. Zillet ittifakının dün açıkladığı parlamenter sistem ve anayasa çalışması ölü doğmuştur.

"TARİHİ GERİYE DOĞRU SARMAK, DEVLETİN TEMELLERİNE DİNAMİT SERMEKTİR"

Zillet ittifakının akıl hocası HDP'dir, PKK'dır. Bunların yapacağı anayasa yıkım anayasasıdır. Zillet ittifakının anayasa değişiklik önerisi tarihi geriye doğru sarmak, devletin temellerine dinamit sermektir. Önerileri zehirlidir.

6 parti 55 defa bir araya gelmiş.  6'lı masayı bir araya getirsen bir MHP yapmaz.

ANAYASA ÇAĞRISI

Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı'nı tek dönemle sınırlayıp, sembolik hale getirme önerisi cahilliğin ve milleti tanımayan kadirbilmezliğin bubi tuzağıdır. Artık uzlaşmak, yeni bir anayasa hazırlamak milli bir vecibedir. Buna dudak bükenler, sırt dönenler, yapay kriz çıkaranlar tarih ve millet huzurunda demokratik hesaba şimdiden hazır olmalıdır.

"2 YETMEZ 3 OLSUN DERSE NE YAPACAKSINIZ?"

Şimdi soruyorum. Cumhur İttifakı 2 yetmez 3 olsun derse ne yapacaksınız? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 5'er yıllık 3 dönem olsa da yeni yüzyılın 25 yılını lider ülkeye doğru hızla götürsek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’nin arayıp bulduğu şifadır. Lider ülke Türkiye’nin Kızılelma ülküsünün önsözüdür.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin arayıp bulduğu şifadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Lider ülke Türkiye’nin süper güç i'la'yi kelimetullah Kızılelma ülküsünün önsözüdür, ön yüzüdür. Taşıyıcı kolonudur. Devlet ve millet dayanışmasının kırılmaz ve yıkılmaz kuvvetidir.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...