Yaşınız gözünüzden anlaşılmasın

Düzenleyen:
Yaşınız gözünüzden anlaşılmasın

SAĞLIK Haberleri

Gözlerimizin özellikle 40 yaşından sonra yakını görme kabiliyetini yavaş yavaş kaybetmeye başladığını söyleyen Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler, “Yakını görememe durumu olan, Presbiyopinin ilk belirtisi, okurken nesneleri uzaklaştırma ihtiyacıdır.

Gözlerimizin özellikle 40 yaşından sonra yakını görme kabiliyetini yavaş yavaş kaybetmeye başladığını söyleyen Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler,   “Yakını görememe durumu olan, Presbiyopinin ilk belirtisi, okurken nesneleri uzaklaştırma ihtiyacıdır. İlerleyen zamanlarda bu bulanık görme daha da artar ve baş ağrısı oluşur. Gözü yakına odaklamak zamanla başka problemleri de beraberinde getirir” dedi. Birçok kişinin yaşlılık gözlüğü takmamak için görmemeyi ve dayanılmaz baş ağrıları çekmeyi göze aldığını belirten Dr. Söyler,  “Lazer tedavisi ile gözlük ihtiyacından kurtulmak mümkün. Göz içi multifokal mercek operasyonları ve presbyond lazer  bugün için presbiyopi tedavisi en güvenilir yöntemdir” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...