Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kemoterapi hâlâ tedavinin temeli

Kemoterapi hâlâ tedavinin temeli

SAĞLIK Haberleri

Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Güner Hayri Özsan CAR-T hücre tedavisinin gelecekte umut vadeden önemli bir adım olduğunu söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kanser tedavisindeki en son gelişmelerden biri olan CAR-T hücre tedavisinin gelecekte umut vadeden önemli bir adım olduğunu söyleyen Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Güner Hayri Özsan, “Ancak yan etkileri de oldukça yüksek olan bu yöntemin standart olarak kullanılabilmesi için biraz sabır gösterip beklemek gerekiyor.  Unutmayalım ki, hâlâ günümüzde birçok kanserde ana tedavi altyapısını kemoterapi oluşturuyor’’ dedi. Türk Hematoloji Derneği (THD) tarafından düzenlenen Uluslararası Lösemi Lenfoma Miyeloma Kongresi’nin (International Congress on Leukemia Lymphoma Myeloma) 7’ncisi kapsamında Türkiye’de ilk defa yeni bir kanser tedavi yöntemi olan CAR-T Hücreler hakkında bir Sempozyum düzenlendiğini belirten Prof. Dr. Özsan, “Bağışıklık sisteminde yer alan T hücrelerin kansere karşı duyarlılaştırılması yoluyla kanserin tedavisi şeklinde özetlenebilecek CAR-T Hücre tedavisi  genellikle standart tedavi  yöntemlerinin tüketildiği ve buna karşın hastalığın devam ettiği hasta gruplarında şimdilik başlıyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...