Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Su sadece yazın içilmez

Su sadece yazın içilmez

SAĞLIK Haberleri

Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi’nin yöneticisi Prof. Dr. Murat Topbaş, insan vücudundaki su miktarını normal düzeylerde tutmanın büyük önem taşıdığını vurgulayarak suyun sadece yaz aylarında değil kış aylarında da bol bol tüketilmesi gerektiğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Prof. Dr. Topbaş, insan vücudunda su içeriğinin yaşa ve cinsiyete göre yüzde 42-75 arasında değiştiğini ve yetişkin insan vücudunun ortalama yüzde 60’ının su olduğuna işaret ederek “Vücut fonksiyonlarının çalışmasında, metabolizmanın dengesinin sağlanmasında ve vücutta pek çok biyokimyasal reaksiyonunun gerçekleşmesinde su son derece önemli rol oynamaktadır. Özellikle sıcak ortamlarda çalışanlarda, bebek ve çocuklarda, hamilelerde, yaşlılarda, ishalli hastalıklarda, diyabet, hipertansiyon, KOAH gibi kronik hastalığı olanlarda vücuttaki suyun miktarı çok önemli olup çok az miktardaki su kayıpları bile ciddi sağlık problemlerine sebep olabilmektedir. Besin almadan haftalarca yaşayabiliriz, ancak susuz birkaç gün… Bu sebeple yetişkin kadınların günde en az 2-2,5; yetişkin erkeklerin ise 2,5-3 litre sağlıklı ve güvenilir su içmesi lazım” dedi. Osman Çobanoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...