Unutkanlığa karşı Türk çayı
Düzenleyen:
Zeliha Mangırcıoğlu
SAĞLIK Haberleri
Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, siyah çayın unutkanlık sürecini yavaşlattığını söyledi.
ZİYNETİ KOCABIYIK
Siyah çayın, antioksidan etkisiyle beyin fonksiyonlarını artırdığını söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz “Çay, beyinde sinsice ilerleyen unutkanlık sürecini yavaşlatır. Düzenli içilen çayın, beyin hücrelerinin ölümünü önlediği düşünülmektedir” dedi. Siyah çayın damar içinde kireçlenmeyi önlediğine de dikkat çeken “Ayrıca kan sulandırıcı etkisi sebebiyle beyin, kalp ve damar hastalıkları üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Altı bin kadının üzerinde yapılan bir araştırmada düzenli çay içenlerde, içmeyenlere göre felç riskinin yarı yarıya azaldığı tespit edilmiştir” dedi.