Ders arasında oyun zekâyı artırıyor

Ders arasında oyun zekâyı artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, okullarda temassız oynanacak oyunlarla ilgili kitapçık hazırladıklarını duyurmasının ardından, bunun çocuklar üzerindeki etkileri de tartışılmaya başlandı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Çocuğun fiziksel ve duygusal olarak gelişiminde oyun oynamanın önemli bir yeri olduğunu söyleyen çocuk gelişim uzmanı Özben Ceylan “Çocuklar, konuşmasalar bile oyun oynayarak iletişime geçer. Mesela çocuk, oyun hamuruyla oynadığı esnada bile hem fiziksel anlamda gelişir hem duygusal olarak rahatlar hem de iletişimi güçlenir” dedi. Çocukların oyun oynarken kendini ifade ettiğini söyleyen Ceylan, çocukta var olan travmaların sebebinin bile oynadığı oyunla anlaşılabileceğini ve çözülebileceğini belirtti. Derslerde ve ders aralarında oynanan oyunların çocuğun gelişiminin yanı sıra öğrenme becerisine de katkı sağlayacağının altını çizen Ceylan “Oyun oynamak, çocuğun dikkat ve odaklanmasını artırır. Çocuğu bir anda toparlar, uykusunu bile açar, tekrar derse odaklanmasını sağlar. Derste verilen bilgi kalıcı olur” diye konuştu. Neşra Durmaz ankara

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...