Ekmeği buzdolabında saklamayın
Düzenleyen:
Zeliha Mangırcıoğlu
SAĞLIK Haberleri
Hafta sonu ve akşam sokağa çıkma sınırlamaları daha fazla ekmek almaya sebep oluyor.
ZİYNETİ KOCABIYIK
Uzmanlar, ekmeklerin daha uzun süre tüketilebilmesi için buzdolabında saklanmaması gerektiğini söylüyor. Ekmek, buzdolabına girdikten sonra içindeki karbonhidrat molekülleri “retrogradasyon” yani "geriye hareket" durumu yaşıyor. Bunun sonucunda, ekmeğin içindeki moleküller kristalize olarak ekmekten ayrışıyor. Böylece ekmek hem çok daha hızlı bayatlıyor hem de lezzetini kaybediyor. Ekmekleri iki üç gün oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Daha uzun süre kalacaksa buzlukta saklayabilirsiniz.