Ekmeği buzdolabında saklamayın

Ekmeği  buzdolabında saklamayın

SAĞLIK Haberleri

Hafta sonu ve akşam sokağa çıkma sınırlamaları daha fazla ekmek almaya sebep oluyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Uzmanlar, ekmeklerin daha uzun süre tüketilebilmesi için buzdolabında saklanmaması gerektiğini söylüyor.   Ekmek, buzdolabına girdikten sonra içindeki karbonhidrat molekülleri “retrogradasyon” yani "geriye hareket" durumu yaşıyor. Bunun sonucunda, ekmeğin içindeki moleküller kristalize olarak ekmekten ayrışıyor. Böylece ekmek hem çok daha hızlı bayatlıyor hem de lezzetini kaybediyor. Ekmekleri iki üç gün oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Daha uzun süre kalacaksa buzlukta saklayabilirsiniz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...