Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erkenci bebekte körlük riski

Erkenci bebekte körlük riski

SAĞLIK Haberleri

Gebeliğin 32. haftasından önce doğan ve kilosu düşük olan bebeklerde gözün iç kısmında bulunan retina tabakasında kan damarlarının anormal büyümesine sebep olan ve körlüğe yol açabilen prematüre retinopati (ROP) hastalığı riskinin bulunduğu belirtildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Prematüre bebeklerin yanı sıra oksijen tedavisine ihtiyaç duyan ve nefes alma güçlüğü bulunan, kansızlık yaşayan, enfeksiyon geçiren bebeklerin de ROP hastalığı açısından risk altında olduğunu söyleyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özdemir Özdemir, “Hastalığı teşhis etmenin tek yolu, bir göz doktoru tarafından yapılacak göz muayenesidir. Belirtilen şartları taşıyan riskli bebeklerin, doğduklarından dört hafta-en geç altı hafta sonra ilk göz muayenelerinin olması gerekir. Çoğu zaman hastalık fark edildiğinde tedavi için geç kalınmış oluyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...