Karantina uyuzu artırdı

Düzenleyen:
Karantina uyuzu artırdı

SAĞLIK Haberleri

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Dermatoloji Kliniği tarafından yapılan çalışmaya göre uyuz vakalarında iki buçuk kat artış tespit edildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Artıştaki en önemli sebebin özellikle kalabalık ailelerde karantina sürecinde evde kapalı kalan aile fertlerinin birbiriyle daha fazla temas etmesi olduğunu söyleyen Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Su Küçük, “Ayrıca kaşıntı şikâyeti olan kişilerin virüs korkusu yüzünden hastaneye başvurmaması, tedavinin gecikmesine ve hastalığın daha fazla yayılmasına sebep oldu. Tedavinin gecikmesi aynı zamanda dirençli vakaların da ortaya çıkmasına yol açtı” dedi.  Uyuzun çok bulaşıcı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Küçük, “El ele tutuşma, dans etme gibi uzun süreli deri teması enfeksiyonu bulaştırabilir. Ayrıca hasta birinin kullandığı giyecekler, yatak örtüleri veya havluları paylaşma yoluyla da bulaşabilir. Bu yüzden aile içinde yayılması daha kolaydır. Ailede birden fazla kişide görülmüşse eş zamanlı tedavi edilmelidir” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...