Çürük diş bağışıklığı zayıflatıyor

Düzenleyen:
Çürük diş  bağışıklığı zayıflatıyor

SAĞLIK Haberleri

Toplumda çocukların yüzde doksanının yetişkinlerin ise tamamının ağzında çürük diş olduğunu söyleyen Diş Hekimi Dr. Hatice Ağan, ağız ve diş sağlığının genel vücut sağlığı ile bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti

ZİYNETİ KOCABIYIK

Toplumda çocukların yüzde doksanının yetişkinlerin ise tamamının ağzında çürük diş olduğunu söyleyen Diş Hekimi Dr. Hatice Ağan, ağız ve diş sağlığının genel vücut sağlığı ile bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek;  “Ağız içi kaynaklı enfeksiyonlar bağışıklık sistemini de zayıflatır. Diş çürüklerinden kaynaklanan enfeksiyonlar kan ve lenf dolaşımı ile başta kalp, böbrek, karaciğer, akciğer gibi organlarda dönüşü olmayan hasara yol açabilir. Dişeti hastalıkları kalp damar, diyabet, bağırsak ve pankreas kanseri ile ilişkilendirilir, ağız içindeki bakteriler mide ülserini tetikleyebilir” dedi. 
Dr. Ağan ağız ve diş sağlığı ile ilgili hataları şöyle sıraladı: 
Diş fırçalamak yeterlidir: Çürükler en çok diş aralarında gözlenir. Bu bölgelere diş fırçası ulaşamadığı için mutlaka arayüz fırçaları ya da diş ipleri kullanılmalıdır. Kadifemsi yapısından dolayı bakteri tutunmasına elverişli olduğundan dili de fırçalamak gerekir.
Diş etim hassas olduğu için kanıyor: Fırçalama sırasında kanama normal bir durum değildir.  Bu dişeti iltihabının başladığını gösterir. 
Sert fırça ve sert fırçalama daha iyi temizler: Sert fırça dişleri aşındırabilir; çok yumuşak fırçalar da dişleri yeterince temizlemez. Orta sertlikte ya da yumuşak diş fırçası kullanılmalıdır. 
Diş taşı dişi korur: Diş taşları sünger gibi delikli bir yapıya sahiptir; bu küçük boşluklarda mikroorganizmalar birikerek dişetinin iltihaplanmasına ve çene kemiğinin erimesine sebep olur. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...