Diş sararması çözümsüz değil! Bu besinler dişler için ağartıcı görevi görüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Diş sararması çözümsüz değil! Bu besinler dişler için ağartıcı görevi görüyor

SAĞLIK Haberleri

Dişlerinin sararmasından şikayetçi olanlar ve beyazlatmak için her türlü yöntemi deneyenlerin yardımına doğal gıdalar koşuyor. Diş tonunuzu biraz daha açacak ve inci gibi dişlere sahip olmanıza imkan sağlayacak dişleri daha beyaz yapan yiyecekleri sizler için derledik.

İnci gibi dişlerle güzel bir gülümsemeyi kim istemez? Yenilen gıdalar ve içilen içecekler kimi zaman buna müsade etmese de doğal gıdalar ile bembeyaz dişlere sahip olabilmek çok da zor değil. Diş beyazlatan gıdalar, dişleri daha beyaz yapan yiyecekler hangileri? Diş sarartan yiyecek ve içecekler hangileri? İşte merak edilen ve çokça araştırılan bu soruların yanıtları...

DİŞLER NEDEN SARARIR? DİŞ SARARTAN YİYECEKLER HANGİLERİ?

Dişler neden sararır diye bakıldığında aslında bir bütün halinde bu konunun ele alınmasında yarar olduğu söylenebilir. Çünkü günlük yaşantı içerisinde sürekli olarak diş bakımınızı yapsanız bile yiyecek ve içeceklerin türleri yine de dişlerinizin renk tonunu zaman içerisinde daha sarıya götürebilir. Hele bir de diş bakımınızı ihmal ediyorsanız bu sararma ve kararma çok daha hızlı olur.  

Diş sarartan yiyecekler listesinde en çok dikkat çekenler arasında içeceklerden çay, kahve başta olmak üzere asidik içecekler ve yiyecekler arasında da paketli dondurmalar ve tatlıler, kuru meyveler, turunçgiller, cipsler, turşu ve domates gibi ürünler yer alıyor. 

Bir hekim tavsiyesi ve kontrolünde dişlerin beyazlatılması için ufak operasyonlar yapılabiliyor ancak kişiler bunu tercih etmezlerse de alternatif yöntemleri bulunuyor. Bunların arasında ise diş beyazlatmak için gıdalar hangileri diye araştırmak geliyor.

Diş sararması çözümsüz değil! Bu besinler dişler için ağartıcı görevi görüyor

DİŞ BEYAZLATAN GIDALAR HANGİLERİ?

1- Çilek

Posta gazetesi internet sayfasının haberine göre; yaz aylarının vazgeçilmezi çilek her ne kadar görüntüsü itibarıyla kırmızı lekelere sahip olsa da aslında malik asit olarak bilinen ve yüzeydeki renk bozulmasını giderecek doğal enzimleri içeriyor. Çileği daha sık tüketmek daha beyaz dişlerle gülümsemeniz için yardımcı olacaktır.

2- Karbonat

Çok sık olmamak kaydıyla dişlerinizi fırçalamak için karbonatlı diş macunlarından yararlanabilirsiniz. Karbonat yüzey lekeleriyle plakları temizleyip bir ağartma işlevi görüyor.

3- Süt ve süt ürünleri

Kalsiyumun kemiklere iyi geldiğini birçok insan bilir. Özellikle yoğurt, peynir ve süt ürünleri ise diş minesini güçlendiren kalsiyum açısından bir hayli zengindir. Bununla beraber peynirin içerisinde bulunan kazein diş sağlığınız için olumlu etkiler gösterir.

Diş sararması çözümsüz değil! Bu besinler dişler için ağartıcı görevi görüyor

4- Elma

Elma her ne kadar diş macunu reklamlarıyla hatırlanan bir meyve olsa da diş sağlığını güçlendirmek için bir elmayı ısırmaktan güzeli yoktur. Elmanın içeriğinde bulunan yüksek su içeriği ağzınızın tükürük üretiminin artmasına yol açar ve renk bozulmasına sebep olan bakterileri temizler.

5- Havuç ve Kereviz

Havuç ile kerevizin içeriğinde bulunan yüksek su içeriği dişleriniz için oldukça faydalıdır. Lifli yapıyla yüksek su içeriği dişin yüzeyinde bulunan kalıntıları iyi bir şekilde temizleyerek lekelerden arındırır. Bundan dolayı mevsiminde havuç ve kereviz tüketmek büyük bir önem taşımaktadır.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...