Doğa zamanla savaşı kazandı, şimdi sıra SMA'dan kurtulmakta

- Güncelleme:
Doğa zamanla savaşı kazandı, şimdi sıra SMA'dan kurtulmakta

Sağlık Haberleri

SMA hastası Doğa için yardım kampanyası başlatıldı. Kısa sürede ilaç için gerekli olan 49 milyon TL toplandı. Şimdi bebeğin tedavisine başlanacak.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Biyokimya Uzmanı Dr. Nazlı ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İsmet Canpunar çiftinin doğduktan 5 gün sonra SMA teşhisi alan bebekleri Doğa için başlatılan kampanya olumlu sonuç verdi. Türkiye’nin dört bir yanından hekim arkadaşlarının da verdiği destekle, Doğa henüz üçüncü ayını doldurduğunda tedavi için gerekli olan 1 milyon 820 bin dolar (49 milyon TL) hedefine ulaşıldı. Doğa bebek annesi ve babasıyla birlikte 19 Temmuz’da tedavinin verileceği Birleşik Arap Emîrlikleri (BAE) Dubai’ye uçtu. Ve Medcare Women and Children Hospital’de yapılan testlerde Doğa’nın ilacı almaya uygun olduğu anlaşıldı.

Doğa zamanla savaşı kazandı, şimdi sıra SMA'dan kurtulmakta

“DOĞA İÇİN DUA İSTİYORUZ”

Çocuğu için gerekli paranın toplanmasından mutlu olduğunu söyleyen baba Canpunar “Zamanla ve SMA ile olan savaşı kızımız kazandı; Doğa çiçek açtı! Zolgensma ilacını yorulmadan, kas kayıpları olmadan alacak olması en büyük sevincimiz. Duygularım tarifsiz… Şimdi Doğa’nın tahlil sonuçları geldi ve ilacı almak için uygun görüldü. O kadar mutluyuz ki... Aşama aşama başarıyoruz. İlacı alacağımız günün müjdesini de yakın zamanda paylaşacağız. İlk günden beri yanımızda olan bize umut olan o güzel insanlar sayesinde başardık. Bundan sonra Doğa için sizlerden dua bekliyoruz” dedi.

TOPUK KANI TARAMASIYLA TEŞHİS ERKEN KONULDU

Doğa’nın hastalığı, yenidoğanlarda geçtiğimiz yıldan bu yana, Sağlık Bakanlığının talimatıyla topuk kanı tarama testlerine SMA’nın da eklenmesi sayesinde teşhis edildi. Türkiye’de en erken tanı konulan bebeklerden biri olan bebek, bu sayede 21 günlükken Türkiye’de kas kaybını yavaşlatan tedavi olarak adlandırılan Spinraza tedavisinin ilk dozunu almayı başardı. Çok erken tanı ve çok erken tedavi alan Doğa bebek tek dozluk gen tedavisinin ardından hayatını diğer sağlıklı çocuklar gibi sürdürebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...