İkinci Beyaz Reform: Hastanede şiddet yaşanmadan önlenecek

- Güncelleme:
İkinci Beyaz Reform: Hastanede şiddet yaşanmadan önlenecek

Sağlık Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına mektup göndererek ikinci “Beyaz Reform” dönemini anlattı.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Koca, Beyaz Kod öncesi bir ara uyarı ve ön haber sistemi hakkında çalışma yaptıklarını ve tamamlamak üzere olduklarını söyledi. Koca, şunları kaydetti: Temelde, şiddet eylem planımızın hayata geçeceği dönem başlıyor. Ağırlıklı olarak hastanelerimizde görevli emniyet personeli ve güvenlikçi sayısını arttırmayı hedefliyoruz. İçişleri Bakanlığımız ile birlikte bir hazırlığımız var. Beyaz Kod öncesi ara uyarı ve ön haber sistemi üzerinde çalışıyoruz. Beyaz Kod’da adli ve kolluk süreci derhâl başlıyor ama ondan önce bir şiddet eylemi riski olması durumunda ya da bir şekilde daha önce şiddete başvurmuş birisinin olma ihtimaline karşı bir öncül kod verilmesini hedefliyoruz. Orada hastane emniyetini, güvenliğini ve ilgili idarecileri devreye sokacak bir uyarı sistemi üzerinde çalışıyoruz. Bunun için bir yazılım hazırlanıyor.

Bakan Koca “Çalışanların sabit ücretlerinin emekliliğe yansıması konusu var. Yapılması gayreti içindeyiz. Sağlık çalışanlarının taban ücreti katsayısınırn en azından bir kat artırılması gerekiyor. Yan dal uzmanlarının da taban ücretinin farklılaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Tüm sağlık personelleri için taban ücretinin artırılmasının yanı sıra sabit ücretin emekliliğe sayılması, bunlara ilave olarak da nöbet ücretlerinin hekimler dâhil olmak üzere herkesi gözeterek çalışan işçilerin nöbet ücretinin üstüne çıkarılması gerektiği de aşikâr bir durum” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...