Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Koronavirüse yakalandı, hayatı değişti! Tek isteği 'kana kana su içmek'

Koronavirüse yakalandı, hayatı değişti! Tek isteği 'kana kana su içmek'
Başlık ResmiKoronavirüse yakalandı, hayatı değişti! Tek isteği kana kana su içmek

Amasya'da yaşayan 41 yaşındaki Gültekin Kara’nın hayatı, koronavirüse yakalanmasının ardından geçirdiği kalp kriziyle tamamen değişti. Kardeşinden yapılan böbrek nakli iflas eden ve yeniden diyalize bağlanan Kara, sağlığına kavuşacağı günü umutla bekliyor.

Kaydet
|

Amasya’nın Taşova ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Gültekin Kara’ya 2017 yılında böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Kardeşinden yapılan nakille bir süre sonra sağlığına kavuşan Kara’nın hayatı, 2023 yılında geçirdiği koronavirüs sonrası yaşadığı kalp kriziyle yeniden zor bir sürece girdi.

NAKİL BÖBREĞİ İFLAS ETTİ

Kalp krizi sonrası nakil böbreğinin iflas ettiği öğrenilen Kara, yeniden diyaliz tedavisine başlamak zorunda kaldı. Haftada üç gün diyaliz ünitesine bağlanarak hayatını sürdüren Kara, normal bir hayat özlemiyle günlerini geçiriyor.

Kaynak ustalığı mesleğini bırakmak zorunda kalan ve malulen emekli edilen Kara, şu anda nakil listesinde yer alarak uygun donör bekliyor. Yaşadığı süreci anlatan Kara, en büyük hayalinin yeniden sağlığına kavuşmak olduğunu belirtti.

Koronavirüse yakalandı, hayatı değişti! Tek isteği kana kana su içmek
Başlık ResmiKoronavirüse yakalandı, hayatı değişti! Tek isteği kana kana su içmek

"İLK İŞİM KANA KANA SU İÇMEK"

Yaşlı annesi ve küçük yaştaki oğluyla birlikte hayat mücadelesi veren Gültekin Kara, “Zeytin, peynir, tuzlu yemekler yiyemiyorum. Normal bir insan gibi yiyip içmek istiyorum” diyerek yaşadığı zorluğu dile getirdi.

Nakil olması halinde ilk yapacağı şeyi de paylaşan Kara, “Sağlığıma kavuşursam ilk işim kana kana su içmek olacak. Başka bir şey istemiyorum” sözleriyle duygularını ifade etti.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Sağlık
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.