MUAYENE ÜCRETLERİ 2023 | Özel ve devlet hastanesinde muayene ücretleri ne kadar oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr, Resmi Gazete
- Güncelleme:
MUAYENE ÜCRETLERİ 2023 | Özel ve devlet hastanesinde muayene ücretleri ne kadar oldu?

SAĞLIK Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr, Resmi Gazete

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklik ile muayene ücretleri de değişti. Muayene ücretlerinin değişmesinin ardından arama motorlarında “Özel ve devlet hastanesinde muayene ücretleri ne kadar oldu?” sorunun cevabı araştırılmaya başlandı. İşte özel ve devlet hastanelerinin muayene ücretleri…

Resmî Gazete’de yayımlanan kararnameye göre Acil Tıp, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları gibi uzmanlık alanlarında fiyat değişikliğine gidildi. Uzmanlık alanlarına gelen zam ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı. Işıkhan yaptığı açıklamada vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilecekleri ifade etti. Vedat Işıkhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sağlık Uygulama Tebliğinde yaptığımız yeni düzenlemelerle hizmet kalitemizi sürekli iyileştirmeye ve vatandaşlarımıza kolay ulaşabilecekleri sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Yapılan değişikliğin ardından arama motorlarında “Özel ve devlet hastanesinde muayene ücretleri ne kadar oldu?” sorgulamaları yapılmaya başlandı.

MUAYENE ÜCRETLERİ 2023 | Özel ve devlet hastanesinde muayene ücretleri ne kadar oldu?

MUAYENE ÜCRETLERİ 2023

Muayene ücretlerine 25 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Resmî Gazete mükerrerine göre, 5510 sayılı Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince muayene ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı.

turkiyegazetesi.com.tr’de yer alan bilgilere göre: Tebliğdeki düzenlemelere göre, “Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesi’nde yer alan vaka başı muayene tutarlarında artışa gidildi. Hizmet Başı İşlem Puan Listesi'nde yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği, yoğun bakım, hemodiyaliz, işlemlerine ait işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde artış yapıldı.

MUAYENE ÜCRETLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..

Tanıya Dayalı İşlem Puan Listesi’nde yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği işlemleri, yoğun bakım işlemleri ve hemodiyaliz işlemlerine ait işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde artışa gidildi. Diş Tedavileri Puan Listesi’nde yer alan tüm işlem kodları da arttı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr, Resmi Gazete
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...