Şiddet cezasız kalmadı! Bakan Koca duyurdu: Van’da doktora saldıran 2 kardeş tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Şiddet cezasız kalmadı! Bakan Koca duyurdu: Van’da doktora saldıran 2 kardeş tutuklandı

SAĞLIK Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde hastaya müdahale eden doktoru darp eden kardeşler tutuklandı. Omzundan yaralanan doktorun yoğun bakımda tedavisi devam ederken Bakan Koca’dan açıklama geldi. Koca, “Cezaevi, hekime karşı şiddet gösterilemeyeceğini düşünmek için bizce doğru bir yerdir” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıkta şiddetle mücadeleye yönelik düzenlemeler hayata geçirilse de sağlık kuruluşlarında manzara değişmiyor.  Bu kez sağlıkçıya şiddetin adresi Van’dı. Van’da hasta yakınlarının saldırısına uğrayan doktor yoğun bakımlık oldu. Darp sonrası gözaltına alınan M.E. (17) isimli hasta ile ağabeyi R.E. (20) tutuklanarak cezaevine götürüldü.

DOKTORU DARP EDEN KARDEŞLER TUTUKLANDI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) acil servisinde öğle saatlerinde elinde kesik olan bir hasta başvurdu. Hastaya ortopedi asistanı doktor Halil İbhrahim Ulusal müdahale etti. Doktor hastaya müdahale ederken hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Saldırı sonrası doktorun bir omzunda hem kırık hem çıkık, diğer omzunda da çıkık oldu.

BAKAN KOCA: ADALETİN TECELLİ EDECEĞİNE İNANCIMIZ TAMDIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Van'da Dursun Odabaş Tıp Merkezinde dün yaşanan şiddet olayında bir hekimi yaralayan 2 şahsın ifadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle savcılığa sevk edildiğini ve bugün şahısların cezaevine gönderildiğini belirtti. Bakan Koca, “Adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır. Cezaevi, hekime karşı şiddet gösterilemeyeceğini düşünmek için bizce doğru bir yerdir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Dursun Odabaş Tıp Merkezinde eli kesik olan bir hastanın, başvurduğu hastanenin acil servisinde ortopedi asistanı Dr. Halil İbrahim Ulusal tarafından ilk müdahalesi yapıldı. Dr. Ulusal bu sırada, eline dikiş yapılan M.E. (17) isimli hasta ile ağabeyi R.E. (20) tarafından darp edildi. Darp sonrası gözaltına alınan şahıslar bugün emniyetteki ifadelerinin ardından Adliye’ye sevk edildi. Kardeşler buradaki ifadelerinin ardından ‘kamu görevlisini kasten yaralama suçu’ndan tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Darp sonrası bir omuzunda hem kırık hem çıkık, diğer omuzunda ise çıkık olan doktorun hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...