Şiddetli baş ağrısı beyinde baloncuk işareti olabilir

Şiddetli baş ağrısı beyinde baloncuk işareti olabilir

SAĞLIK Haberleri

Şiddetli ve bıçak saplanır gibi ağrıları dikkate almak gerekiyor. Anevrizmaları zamanında belirlemek ve doğru müdahale etmek hayat kurtarıyor.

Liv Hospital Nöroradyoloji Uzmanı Prof. Dr. Serra Sencer halk arasında, 'baloncuk' olarak bilinen beyin anevrizmalarının en önemli belirtisinin şiddetli başağrısı olduğunu belirterek "Ailesinde beyin kanaması öyküsü olanlar, bilinen damar hastalıkları bulunanlar, yüksek tansiyon, şeker hastalığı olanlar, alkol ve sigara kullananların beyin anevrizması konusunda çok daha dikkatli olması gerekiyor. Her yaş grubunda karşımıza çıkabilecek bu hastalıktan korunmak mümkün değil. Ancak erken tanı ile hasar oluşumunu engellemek ve tedavi etmek mümkün" dedi. Gün içinde şiddetli ve bıçak saplanır gibi baş bölgesine giren ağrıları dikkatte almak gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Sencer, "Beyinde oluşan baloncukların tespiti için MR ve bilgisayarlı tomografi ile yapılan incelemeler ön teşhisi sağlamakla beraber, beyin anevrizmalarına kesin tanı beyin anjiyografisi ile konuyor" dedi.Ziyneti Kocabıyık
TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...