Uğur Şahin'den umutlandıran açıklama! 'Kanser aşısı' için tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Uğur Şahin'den umutlandıran açıklama! 'Kanser aşısı' için tarih verdi

Sağlık Haberleri  / Anadolu Ajansı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı aşı üreten ve pandeminin sona ermesinde büyük rol oynayan BioNTech, kanser aşısı için tarih verdi.

Çin'de 2019 yılının sonlarında ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19, milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Kapanmalar ve aşılama çalışmaları ile virüsün yayılımının önüne geçilirken, gözler Alman biyoteknoloji firması BioNTech'e çevrildi.

Ürettikleri koronavirüs aşısı ile dünyaca ün kazanan BionTech'in kurucusu Uğur Şahin, şirketin kanser çalışmaları hakkında konuştu. Alman basınına açıklamalarda bulunan Şahin, kanser aşısı için tarih verdi.

"2030'DAN ÖNCE ONAYLANMASINI BEKLİYORUZ"

Alman Bild am Sonntag gazetesine konuşan Şahin, "İlk mRNA tabanlı kanser aşılarımızın 2030'dan önce onaylanmasını bekliyoruz. Ayrıca 2025-2029 yıllarında diğer tedavi edici yaklaşımlar için deneme verilerine sahip olmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Amaçlarının her hastaya özel kanser aşısı geliştirmek olduğunu vurgulayan Şahin, "Bunu yapmak için her hastanın kanser özelliklerini analiz ediyoruz ve bağışıklık sisteminin mümkün olduğunca çok sayıda tümör hücresini tanımasını ve yok etmesini sağlayacak olanları seçiyoruz" diye konuştu.

BİR BAŞKA UMUT KAYNAĞI: ADC

Şahin, bir başka umut kaynağının antikor-ilaç konjugatları (ADC) olduğuna da işaret ederek, "ADC'ler kemoterapiyi taşıyan antikorlardır. Kanda dolaşarak tümöre ulaşırlar ve orada kemoterapiyi hedefli şekilde serbest bırakırlar. Bu tedavinin önemi, katılımcıların önemli bölümünde tümörü çok hızlı şekilde küçültebilmesidir. Birkaç yıl içinde birçok kanser durumunda klasik kemoterapi yerine hedefe yönelik kemoterapi olarak giderek daha fazla ADC'nin kullanılacağından eminim" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...