CHP'de 'Sadullah Ergin' tartışmalarına Kaftancıoğlu'nun eşi de katıldı: Avucunu yalarsın

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP'de 'Sadullah Ergin' tartışmalarına Kaftancıoğlu'nun eşi de katıldı: Avucunu yalarsın

Seçim 2023 Haberleri

CHP'de Sadullah Ergin krizi büyüyor. DEVA Partili Ergin'in CHP listelerinden Ankara 1. bölge 4. sıradan milletvekili adayı gösterilmesine Canan Kaftancıoğlu'nun eşinden de sert bir tepki geldi. Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu, CHP'ye oy vermeyeceğini belirtti.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in 'CHP'nin kalesi' olarak anılan Çankaya'yı da kapsayan Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi sonrası tepkiler çığ gibi büyüyor. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu tartışmaların normal olduğunu söylerken, CHP cenahından arka arkaya salvolar geliyor.

Son olarak Ergin'in adaylığına bir tepki de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun eşi Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu'ndan geldi.

'AVUCUNU YALARSIN'

Naki Kaftancıoğlu, "Sen adalet bakanı olarak adaletsizliğin temsilcisiydin. Sen şiddet ve dolandırıcılık suçlarından mahkum olanları dışarıda gezdiren siyasi suçluları içeri tıkan yasaların yazarıydın. Sen olmaz olası Hakim ve Savcılar Kuruluna cemaat ve parti yandaşlarıyla aday çıkarandın. Sen bakanlıktaki kadrolaşmanın en keskin militanıydın. Sen Sadullah Ergin! Sen benim oyumla meclise girecek misin? Ben yetmez ama evetçilerle bile yolumu, yüzümü, sesimi ayırmışım. Sen Sadullah Ergin, ben Ali Naki Kaftancıoğlu! Avucunu yalarsın!" dedi.

'BİZ DEĞİL CHP SEÇTİ'

Tepkilerin odağındaki DEVA Partili Ergin ise katıldığı bir canlı yayında, "Çankaya'dan aday olmamızla ilgili bir özel tercihimiz yoktu. CHP ittifak yapacağı partilerle kendi anket sonuçlarını yan yana getiriyor, aritmetik olarak sonuç alacağı yerlerde kontenjanlar açıyor. Kontenjanları CHP açtı, DEVA Partisi isim verdi" diyerek krizi başka bir boyuta taşımıştı. 

Adaylıktan çekilmek gibi bir düşüncesi olmadığını ifade eden Ergin, "Aday değişikliği ya da bölge değişikliğine yönelik DEVA Partisi olarak bir karar yok. CHP'den bize böyle bir talep gelmedi, istişare de edilmedi" dedi. 

ALİ NAKİ KAFTANCIOĞLU KİMDİR?

Ali Naki Kaftancıoğlu CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun eşi, 1980 yılında cinayet sonucu yaşamını yitiren yazar ve gazeteci Ümit Kaftancıoğlu'nun oğludur. İstanbul Erkek Lisesi'ni tamamlamış ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Çocuk Doktoru olarak görev yapan Ali Naki Kaftancıoğlu 2001 yılında Canan Kaftancıoğlu ile evlenmiştir. Bu evliliğinden iki çocuğu vardır. Eşi ile birlikte sıkça yurt dışı seyahatleri ve motosiklet tutkusu ile tanınmaktadır. Ali Naki Kaftancıoğlu baba tarafından aslen Ardahan Hanaklıdır.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...