Memleket Partisi'ni sarsan toplu istifa! Başkan dahil 350 kişi görevi bıraktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin başkanı olduğu Memleket Partisi'nde peş peşe istifalar yaşanıyor. Edirne ve Sivas'ın ardından bir istifa haberi de Hatay'dan geldi. Yapılan açıklamada, "Muharrem İnce'nin, 1. sıraları namus ve şeref sözünü unutarak, menfaat karışığında teslim ettiğine şahit olduk" ifadesi kullanılırken, partinin Hatay il başkanı, il yönetimi, 11 ilçe başkanı ve yönetimi ile birlikte 350'yi aşkın üyesi istifa etti.

Memleket Partisi son dönemde istifa haberleriyle sık sık gündeme geliyor. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin başkanı olduğu partide geçtiğimiz günlerde Edirne milletvekili adayları istifa etmiş, ardından Sivas adayı da istifasını duyurmuştu. Bu istifaların ardından partiyi sarsan bir 'toplu istifa' haberi de Hatay'dan geldi. İl ve 11 ilçe yönetimi ile birlikte 350'yi aşkın üyenin istifa ettiği açıklandı.

"VERDİĞİ NAMUS VE ŞEREF SÖZLERİNİ UNUTTU"

Memleket Partisi Hatay İl Başkan Vekili Gülden Doğruel Yılmaz'in imzasıyla sosyal medyada paylaşılan açıklamada, "Muharrem İnce verdiği namus ve şeref sözlerini unuttu. Tek amacı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan intikam almak" ifadeleri yer aldı.

Yılmaz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"1. SIRALARI MENFAAT KARŞILIĞINDA TESLİM ETTİ"

"İtaat eden değil, sorgulayan birey felsefesiyle, yok olan millet iradesini üyeler ile ön seçimle belirlenebilmesi ilkesini kabul edecek, ana ocağımız, CHP’den ayrılıp Memleket Partisi'ni yoktan var ederek bugünlere getirmenin onurunu, şerefini yaşadık.

İl başkanları ve parti toplantılarında 'Ben yola çıktıklarımı yolda bulduklarıma değişecek kadar karaktersiz değilim, çoluk çocuğun rızkımı benim ve Memleket Partisi’ni bir yere gelmesi için Memleket partisine harcayan il başkanlarımı, 1. Sıra Milletvekili Adayı yapmak benim namus borcumdur' diyen Muharrem İnce'nin, 1. sıraları namus ve şeref sözünü unutarak, menfaat karışığında teslim ettiğine şahit olduk.

"DANS FİGÜRÜ DIŞINDA İSTİKAMET GÖSTERMEYEN SİYASET ANLAYIŞI..."

Bir anda ters esen rüzgarla yelkenlerini şişirip, pusulasız bir gemi gibi okyanusta savrulmaya başladık. Hâl böyle iken Türk gençliğine küçük bir dans figürü dışında, gelecek konusunda başka hiçbir istikamet gösteremeyen bir siyaset anlayışı ile yola devam edilemeyeceğinin kanısına varmış bulunuyoruz.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan intikam alma hırsının gençlerimizin aydınlık geleceğinin önüne geçmesine bizden rıza gösterilmesini beklemek, başta Türk Milleti’ne ve Atatürk’ün emanet ettiği Türk gençliğine bir ihanettir.

Bu bağlamda Hatay Memleket Partisi İl Başkan ve il Yönetimi, 11 ilçe Başkanı ve İlçe Yönetimi ve şimdilik 350’yi aşkın kayıtlı üyemiz ile birlikte görevlerimizden ve Memleket Partisi’nden çok üzülerek de olsa istifa kararı almış bulunuyoruz."

Memleket Partisi'ni sarsan toplu istifa! Başkan dahil 350 kişi görevi bıraktı

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...