TBMM Başkanı Şentop'tan seçimlere 9 gün kala 'ilk tur' açıklaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TBMM Başkanı Şentop'tan seçimlere 9 gün kala 'ilk tur' açıklaması

Seçim 2023 Haberleri

Sandığa gitmeye 9 gün kala seçim sürecini değerlendiren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, seçimin birinci turda tamamlanacağını düşündüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar vaadine de değinen Şentop, "Mesele göründüğü gibi kolay değil" dedi.

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına gitmek için geri sayımı sürdürüyor. Yurt dışında başlayan oy kullanma sürecinde şu ana kadar 1 milyon 300 bine yakın Türk vatandaşı oy kullanırken, 9 gün kalan seçimler öncesi siyasi isimler de saha çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda programlarına devam eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, önemli açıklamalarda bulundu.

SEÇİM İLK TURDA BİTER Mİ?

A Haber'de 14 Mayıs sürecine değinen ve seçimin ilk turda tamamlanacağına inandığını belirten Şentop, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu temenni olarak söylüyor değilim. Şüphesiz temennimiz de öyledir ama seçim işleri başkanlığı yaptım uzun süre AK Parti'de. Gerek anket çalışmaları gerek saha izlenimlerimi dikkate alarak bunu söylüyorum."

"TÜRKİYE KUŞATILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Türkiye'nin kuşatılmaya çalışıldığını belirten Şentop, "Önce Türkiye'de daha sonra başka ülkelerde bir siyasi oluşum için altyapı hazırlanıyordu uzun zamandır. Şimdi ise bu daha açık bir şekilde ortaya koyuluyor. Esas mesele Türkiye yeni bir dünya düzeni oluşma aşamasında, Türkiye kuşatılmaya çalışılıyor. Esas hedef de şudur; Türkiye silahlı kuvvetlerini sınır ötesi harekattan çeksin, Suriye'nin kuzeyinden çeksin ve Suriye'nin kuzeyine operasyon gerek gördüğü zaman operasyon yapmasın" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN 300 MİLYAR DOLAR VAADİ

CHP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar vaadine değinen Şentop, şu değerlendirmede bulundu:

"Aslında baştan paranın geldiği, 'getirdim' şeklinde açıklamalar da var. Sonra 'gelecek' dendi. Daha sonra Sayın Babacan bunun 10 yıl içerisinde olacağını söyledi bir programda. Daha sonra Kılıçdaroğlu da 5 yıl içerisinde olacağını söyledi

Bir de İngiltere'ye gittiğinde görüştüğü kişilere bakarsanız karşılarında genç bir çocuk, hangi düzeyde bir temsilci olduğuna bakarsanız yaşı tecrübesi itibariyle onu tahmin edebilirsiniz. Mesele göründüğü gibi kolay değil. Ekonomi ile ilgili baktığınızda şüphesiz yatırımlar Türkiye'ye gelmeli bağlamında konuşulabilecek çok şey var ama mesele o kadar da kolay değil." (Kaynak: A Haber)

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...