Transfer harekâtı

Transfer harekâtı

SPOR Haberleri

Teknik direktör Ersun Yanal’ın talepleri doğrultusunda hareket eden Damien Comolli, İstanbul’da Oumar Niasse ve Yacine Brahimi’nin menajerleriyle pazarlığa başladı.

EMİN ULUÇ

Yeni sezonda kadroda derin bir rotasyona hazırlanan Fenerbahçe’de görüşmeler başladı. Scout ekibinin değerlendirdiği, teknik direktör Ersun Yanal’ın onayladığı isimler için sportif direktör Damien Comolli harekete geçti. Fransız hedefteki iki isim Yacine Brahimi ve Oumar Niasse’nin menajerleriyle İstanbul’da görüştü. Comolli’nin masaya oturduğu isimler, Niasse’yi Akhisar’a getiren isim olan Lourenco ve kariyerini noktaladıktan sonra menajerliğe başlayan eski Trabzonsporlu Bosingwa oldu. Görüşmelerde öncelikli isim ise Cezayir asıllı Fransız sol açık Yacine Brahimi. Slimani ve Benzia’nın yaşattığı hayal kırıklığına rağmen, son beş senedir formasını giydiği Porto’da iyi bir sezon geçiren 29 yaşındaki oyuncu sarı-lacivertlilerin gözdesi. Bu sezon 43 maçta 12 gol, üç asistlik performans sergileyen Brahimi’nin haziran ayında boşa çıkacak olması Fenerbahçe’nin ilgisini artırıyor.

İşi sıkı tutuyorlar
Türkiye’nin 2013-14’te Akhisar performansıyla tanıdığı Niasse ise Comolli’nin temasta olduğu diğer isim. Galatasaray’ın kapısından dönen Senegalli golcü, çıkışını L. Moskova’da sürdürünce soluğu Premier Lig’de almıştı. Ancak Everton’da beklentilere cevap verememesi bir yana hocaları ve takım arkadaşlarıyla yaşadığı sıkıntılar 28 yaşındaki golcünün devre arasında Cardiff’e kiralanmasına kadar vardı. Everton’la 2020’ye kadar sözleşmesi bulunan Niasse için ilk etapta kiralama seçeneğini tercih eden sarı-lacivertliler, İngiliz ekibinin tavrına göre pozisyon alacak. Menajerlerle yapılan bu ilk görüşmenin olumlu geçtiği ve her iki oyuncunun da Fenerbahçe’ye gelmeye sıcak baktığı öğrenildi. Comolli’nin önümüzdeki günlerde temasları yoğunlaştıracağı ve yeni sezonda takıma katılacak oyunculara bu sefer kampa yetiştirmeyi planlandığı belirtildi.

Tolgay tat vermiyor
Fenerbahçe’nin devre arasına kadrosuna kattığı beş isimden en çok umut vaat edeni Tolgay Arslan olmuştu. Ersun Yanal, ısrarla istediği Tolgay’ı hemen ilk on bire monte etti. Ancak takımın beyni olması beklenen 28 yaşındaki oyuncu hayal kırıklığı yaşatan sezon başı transferlerini hatırlatan performanslar sergiliyor. Yenilerden Zajc, Moses, Serdar ve Sadık’ın gol sevinci yaşadığı sarı-lacivertlilerde skora katkı sağlayamayan tek isim durumdaki Tolgay kritik top kayıplarıyla da eleştiri topluyor.

Elmas savaşları
Fenerbahçe’nin genç Makedon’u Elif Elmas Avrupa devlerinin başını döndürmeye devam ediyor. Millî takımdaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken 19 yaşındaki Elif, Galatasaray’a attığı golle değerini katladı. Derbide Tottenham ve Zenit’le birlikte Elif’i seyreden Fiorentina ile Lazio kıyasıya bir yarışa tutuştu. Devre arasında Elif için nabız yoklayan Lazio’nun 10 milyon avroyu gözden çıkardığı. Ancak Fiorentina’nın da devreye girmesiyle rakamın daha yukarılara çıkabileceği öğrenildi.

Sürpriz teklif
İtalyan cephesinde bu gelişmeler olurken Elif Elmas’ı henüz Fenerbahçe’de transfer olmadan öne takibe alan Manchester City’nin de transfer döneminde sürpriz bir teklif yapabileceği belirtiliyor. Sarı-lacivertliler ise astronomik bir rakam gelmezse genç yıldızı en az bir sezon daha elde tutmak istiyor. .

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...