Arjantin zaferinden sonra Suudi Arabistan'da 1 gün resmi tatil ilan edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Arjantin zaferinden sonra Suudi Arabistan'da 1 gün resmi tatil ilan edildi

SPOR Haberleri

Suudi Arabistan'ın 2-1'lik Arjantin zaferinin ardından Kral Salman bin Abdülaziz el-Suud ülkede bir gün resmi tatil ilan etti. Teknik direktör Herve Renard yönetimindeki Suudi Arabistan Milli Takımı, 36 maçtır bileği bükülmeyen ve rekora ulaşmak için 1 maç daha kazanmaya ihtiyacı olan Arjantin'i mağlup etmeyi başarmıştı.

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin’e karşı tarihi bir galibiyet alan Suudi Arabistan’da yarın resmi tatil ilan edildi.

Suudi Arabistan basınında yer alan haberlerde, Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ı halkın milli takımın zaferini kutlaması için yaptığı resmi tatil önerisinin Kral Salman bin Abdülaziz el-Suud tarafından onaylandığı ifade edilerek, tüm kamu ve özel sektör çalışanları ile tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerin tatil yapacağı aktarıldı.

2022 Dünya Kupası C Grubu’nda Arjantin ile karşı karşıya gelen Suudi Arabistan, 48. dakikada Al Shehri ve 53. dakikada Al Dawsari'nin attığı gollerle Arjantin’i 2-1 mağlup etti.

Arjantin zaferinden sonra Suudi Arabistan'da 1 gün resmi tatil ilan edildi

BİN SELMAN'IN GALİBİYET COŞKUSU

Öte yandan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, milli takımın Arjantin galibiyetini kutladığı anlar sosyal medyaya yansıdı.

Prens Suud bin Selman, Instagram ve Twitter hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, galibiyet sonrası kardeşi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile büyük sevinç yaşayarak birbirlerine sarıldıkları fotoğrafları yayınladı.

Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki el-Faysal da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, milli takımın galibiyetini "olağanüstü bir performans ve tarihi bir zafer" olarak niteledi.

ARAP DÜNYASI SEVİNCE BOĞULDU

Arap ülkelerinden siyasi liderler Suudi Arabistan milli takımının galibiyeti sebebiyle tebrik mesajları yayımladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum "Hak edilmiş bir zafer. Bizi mutlu eden, eğlendiren ve memnun eden Suudi milli takımını tebrik ediyoruz." mesajını paylaşırken, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid de Suudi Arabistan milli takımını tebrik etti.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, "Kazanan kardeş Suudi Arabistan halkına tebrikler" mesajını paylaşırken, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve Ürdün Veliaht Prensi Prens Hüseyin bin Abdullah da tebrik mesajları yayınlayanlar arasında yer aldı.

Arap dünyasının önde gelen sanatçılarından Amr Diyab ve Ahlam gibi bir çok ünlü isim de Suudi Arabistan milli takımını tebrik etti.

Maç heyecanı Suudi Arabistan ile sınırlı kalmadı. Mısır, Kuveyt ve Gazze Şeridi'nde de maçın ardından sokaklarda kutlamalar yapıldı. (İHA / AA)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...