Belçika Kanada'yı Michy Batshuayi'nin golüyle devirdi! Fenerbahçe'nin golcüleri hız kesmiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Belçika Kanada'yı Michy Batshuayi'nin golüyle devirdi! Fenerbahçe'nin golcüleri hız kesmiyor

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin golcüleri 2022 Dünya Kupası'nda da atmaya devam ediyor. Açılış maçında şov yapan Enner Valencia'dan sonra Belçika - Kanada maçına ilk 11'de başlayan Michy Batshuayi de 1-0 kazandıkları maçta ülkesine 3 puanı getiren golü attı. Turnuvanın şampiyonluk adaylarından Belçika F Grubu'na galibiyetle başlarken Kanada'da Atiba Hutchinson 58 dakika forma giydi. Kanada 10. dakikada penaltıda kaleci Courtois'i geçemedi.

Belçika Kanada'yı 44'te Michy Batshuayi'nin attığı golle 1-0 mağlup ederek 2022 Dünya Kupası'na 3 puanla başladı.

2022 Dünya Kupası F Grubu’nda Belçika ile Kanada, Ahmad bin Ali Stadyumu’nda karşılaşırken müsabakada Janny Skizwe düdük çaldı.

MERTENS OYNAMADI

Fenerbahçe’nin golcüsü Michy Batshuayi sahaya ilk 11’de çıkarken, Galatasaray forması giyen Dries Mertens yedek kulübesinde yer aldı. Kanada Milli Takımı’nda ise Beşiktaşlı Atiba Hutchinson mücadeleye kaptanlık pazubandıyla başladı.

https://twitter.com/BelRedDevils/status/1595521527612596224

Belçika Kanada'yı Michy Batshuayi'nin golüyle devirdi! Fenerbahçe'nin golcüleri hız kesmiyor

ALPHONSO DAVİES PENALTI KAÇIRDI

9. dakikada VAR uyarısı sonrası Kanada penaltı kazanırken, atışı kullanan Alphonso Davies’in şutunda kaleci Thibaut Courtois başarılı oldu. Yüksek tempoda geçen ilk yarıda Kanada iyi mücadelesiyle Belçika karşısında etkili pozisyonlara girse de bu ataklar golle sonuçlanmadı.

44. dakikada Alderweireld’ın savunma arkasına attığı uzun topu ceza sahası içinde kontrol eden Michy Batshuayi, Belçika’yı 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

2018 Dünya Kupası'nda da 1 gol atan Batshuayi, Dünya Kupası'nda ikinci kez gol sevinci yaşadı.

HATAYSPOR TEMSİL EDİLDİ

Maçın ikinci yarısında iki takımın da girdiği pozisyonlar sonuç getirmezken, Belçika sahadan 1-0 galip ayrıldı. Hatayspor’da forma giyen Kanadalı Sam Adekugbe 74. dakikada oyuna girerken, mağlubiyete engel olamadı.

Belçika gruptaki 2. maçında 27 Kasım Pazar günü TSİ 16.00’da Fas ile karşılaşırken, Kanada ise saat 19.00’da Hırvatistan ile mücadele edecek.

Belçika Kanada'yı Michy Batshuayi'nin golüyle devirdi! Fenerbahçe'nin golcüleri hız kesmiyor

ATİBA EN YAŞLI 2. OYUNCU OLDU

Kanada forması giyen Atiba Hutchinson, Belçika karşısında forma giyerek Dünya Kupası'nda kaleciler hariç oynayan en yaşlı ikinci futbolcu oldu.

Bu alanda rekor 42 yaşında, 1994 Dünya Kupası'nda forma giyen Kamerunlu Roger Milla'nın elinde bulunuyor.

Stat: Ahmed Bin Ali

Hakemler: Janny Sikazwe (Zambia), Jerson dos Santos (Angola), Arsenio Maringule (Botswana)

Belçika: Courtois, Alderweireld, Vertonghen, Dendoncker, Witsel, Tielemans (Dk. 46 Onana), Eden Hazard (Dk. 62 Trossard), Carrasco (Dk. 46 Meunier), Castagne, De Bruyne, Batshuayi (Dk. 78 Openda)

Kanada: Borjan, Johnston, Miller, Vitoria, Estaquio (Dk. 81 Osorio), Hutchinson (Dk. 58 Kone), Alphonso Davies, Laryea (Dk. 74 Adekugbe), Hoilett (Dk. 58 Larin), Buchanan (Dk. 81 Millar), David

Gol: Dk. 44 Batshuayi (Belçika)

Sarı kartlar: Dk. 9 Carrasco, Dk. 54 Meunier, Dk. 56 Onana (Belçika), Dk. 81 Alphonso Davies, Dk. 83 Johnston (Kanada)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...