Bournemouth'un yeni sahibi ABD'li iş insanı Bill Foley oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bournemouth'un yeni sahibi ABD'li iş insanı Bill Foley oldu

SPOR Haberleri

Premier League ekibi Bournemouth'un yeni sahibi, ABD'li iş insanı Bill Foley oldu. Kulüpten yapılan açıklamada, Rusya doğumlu İngiliz iş insanı Maxim Demin'in elindeki hisselerin tamamını, Foley'nin sahibi olduğu Amerikan futbolu kolej ligi takımı Black Knight'a sattığı ve Premier Lig'in bu işlemi onayladığı belirtildi.

Bournemouth, Amerikalılar'a satıldı. Premier League ekibinin Rus asıllı eski sahibi Maxim Demin kulüpteki %100 hissesini, Bill Foley'in patronu olduğu Cannae Holdings'e sattu. Satışın ne kaç paraya gerçekleştiği açıklanmadı.

Maxim Demin, AFC Bournemouth'un sahibi olarak geçirdiği 11 yılda kulübü League One'dan Premier League'e 5 sezondan daha kısa bir sürede çıkarmayı başarmıştı.

NHL TAKIMIYLA KARDEŞ OLDU

Amerikan Buz Hokeyi Ligi (NHL) takımlarından Vegas Golden Knights'ın da sahibi Foley, Bournemouth'da başkanlık görevini de üstlenecek.

İngiltere'nin 1899 yılında kurulan köklü kulüplerinden Bournemouth, ligde 15 maç sonunda topladığı 16 puanla 14. sırada yer alıyor.

https://twitter.com/afcbournemouth/status/1602649916072927232

https://twitter.com/afcbournemouth/status/1602657331669602304

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...