Busenaz Sürmeneli ile Gizem Özer 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Busenaz Sürmeneli ile Gizem Özer 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti

SPOR Haberleri

Tokyo 2020'de altın madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli, Paris 2024 kotasını aldı. Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nın boks branşı kadınlarda Busenaz Sürmeneli ile Gizem Özer, yarı finale yükselerek madalyayı garantilediler ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde ettiler. Akşam seansında ise Olimpiyat ikincisi, Avrupa ve dünya şampiyonu milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ve Hatice Akbaş olimpiyat kotasını aldı.

Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda iki olimpiyat kotası geldi. Nowy Targ şehrindeki Nowy Targ Arena'da gerçekleşen boks müsabakalarında çeyrek final karşılaşmaları başladı.

Son olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, çeyrek finalde ev sahibi Polonya'dan Aneta Rygielska'yı yenerek yarı finale yükseldi. Busenaz, hem bronz madalyayı garantiledi hem de 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota almayı başardı.

https://twitter.com/TMOK_Olimpiyat/status/1674019299927703554

GİZEM ÖZER İLK KEZ KATILACAK

Gizem Özer, 60 kilo çeyrek finalinde Ukrayna'dan Hanna Okhrei'yi mağlup ederek yarı finalist oldu. Milli sporcu da madalyayı garantileyip, Paris 2024 kotası alarak kariyerinde ilk kez olimpiyatta yer almaya hak kazandı.

Erkekler 51 kiloda ise Samet Gümüş, çeyrek finalde İspanya'dan Martin Molina Salvador'u yenerek yarı finale yükseldi. Madalyayı garantileyen milli sporcu, finale yükselirse olimpiyat kotası elde edecek.

Boksta bugün 6 sporcu daha çeyrek final müsabakaları için ringe çıkacak.

Busenaz Sürmeneli ile Gizem Özer 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti

 Milli sporcu Gizem Sözer, kadınlar +60 kilo kategorisinde Ukraynalı rakibi Hanna Okhrei'yi yendi.

BİR KOTA DA BUSE NAZ ÇAKIR'DAN

Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda boks branşında kadınlarda Buse Naz Çakıroğlu, yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti.

Olimpiyat ikincisi, Avrupa ve dünya şampiyonu milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 50 kiloda çeyrek finalde ev sahibi Polonya'dan Natalia Rok'la karşılaştı. Rakibini rahat bir şekilde yenen milli boksör, adını yarı finale yazdırdı. Buse Naz Çakıroğlu, hem madalya almayı garantiledi hem de 2024 Paris'in biletini elde etti.

Erkeklerde çeyrek final müsabakalarında 63,5 kiloda Bilge Kağan Kanlı Fransa'dan Sofiane Oumiha'ya, 92 kiloda ise Berat Acar İtalya'dan Aziz Abbes'e yenilerek elendi.

https://twitter.com/TMOK_Olimpiyat/status/1674098658315317251

https://twitter.com/TMOK_Olimpiyat/status/1674091938826313730

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...