Büyüksün Taha! Altın madalya Taha Akgül'ün

Büyüksün Taha! Altın madalya Taha Akgül'ün

SPOR Haberleri

Finalde Moğolistan’dan Lkhagvagerel Munkhtur’u 6-2 mağlup eden Taha Akgül kariyerindeki üçüncü dünya şampiyonluğuna ulaştı, yine göğsümüzü kabarttı.

Belgrad’da düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda millî güreşçi Taha Akgül finalde Moğol Lkhagvagerel Munkhtur ile karşılaştı. Rakibini çok üstün olduğu oyunda 6-2’lik skorla mağlup eden millî güreşçimiz kariyerindeki üçüncü dünya şampiyonluğuna ulaştı.  Serbest stilde dokuz altın madalya ile en fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan güreşçi ünvanını elinde bulunduran Taha, Olimpiyatlarda ise Rio 2016’da altın, Tokyo 2020’de bronz madalya sevinci yaşamıştı.

DEMİRTAŞ REPESAJDA

Şampiyonada 74 kiloda Türkiye’yi temsil eden Avrupa şampiyonu Soner Demirtaş ise çeyrek finalde dünya ikincisi Tajmuraz Mairbekovic Salkazanov’a kaybetti. Son Avrupa şampiyonu Feyzullah Aktürk, çeyrek finalde Azerbaycanlı Osman Nurmagomedov’a, Muhammet Karavuş ise ikinci turda Moğol Zanabazar Zandanbud’a yenildi. Şampiyonada bugün repesajda mücadele edecek Soner Demirtaş’ın yanı sıra 61 kiloda Süleyman Atlı, 65 kiloda Cavit Acar ve 97 kiloda Mücahit Çelik mindere çıkacak.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...