Futbol efsanesi Pele, sağlığına kavuştu

Düzenleyen:
Futbol efsanesi Pele, sağlığına kavuştu

SPOR Haberleri

Efsanevi futbol oyuncusu Pele, bir süredir tedavi altına alındığı hastaneden sağlığına kavuşarak taburcu oldu. Pele, beynindeki tümör nedeniyle ameliyat edilmişti.

Kolon bölgesinde tespit edilen tümör nedeniyle alalaceleyle amelaiyata alınan ve sağlık durumunda kritik eşikler atlatan Brezilyalı efsane futbolcu Pele, nihayet sağlığına kavuştu ve taburcu edildi. 80 yaşındaki Pele, evine dönebildiği için çok mutlu olduğu açıklamasını yaptı.

PELE'DEN İLK AÇIKLAMA
Brezilyalı efsane futbolcu Pele, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Eve döndüğüm için çok mutluyum. Uzaktan yakından hayatımı tamamlayan hepinize teşekkürler," ifadelerini kullandı.

Pele, sağ kolonunda şüpheli bir lezyon tespit edilmesi üzerine Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Albert Einstein Hastanesinde başarılı bir operasyon geçirmişti.

PELE KİMDİR?
Gerçek adı, Edson Arantes do Nascimento olan Pele,  23 Ekim 1940'da Brezilya'da dünyaya geldi.  Forvet mevkiinde görev almış eski futbolcu Pele, ismini yaramaz anlamına gelen "Peli" lakabının değişmesi üzerine almıştır. Kariyerine Brezilya Ligi'nin o zamanların en iyi takımlarından Santos'ta başlayan efsane futbolcu, yine ünlü bir kulüp olan Cosmos'ta bitirmiştir. Futbol tarihinde en çok gol kralı olan futbolcudur. Futbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen Pele, FIFA Dünya Kupası'nı 3 kez (1958, 1962, 1970) kazanan tek futbolcu olma özelliğini taşıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...