Hakem sorusuna sinirlenen Eto'o'dan şoke eden hareket! Tekmeyle saldırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hakem sorusuna sinirlenen Eto'o'dan şoke eden hareket! Tekmeyle saldırdı

SPOR Haberleri

Eski yıldız futbolcu, şimdilerde Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı olan Samuel Eto'o, sporseverleri şoke eden bir olaya imza attı. Eto'o, Brezilya-Güney Kore maçının ardından tartışma ve kavga görüntüleriyle gündeme geldi.

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Brezilya'nın Güney Kore'yi 4-1 yendiği maçı Stat 974'te izleyen Eto'o, çıkışta kanalı için görüntü çeken sosyal medya kullanıcısıyla tartıştı. 41 yaşındaki Eto'o, tartışmaya başladığı muhatabına tekme attı.

ISRARLI SORUYA DİNİRLENDİ

Dünya Kupası elemelerinde Cezayir ile Kamerun arasındaki ikinci maçın hakemi Gambiyalı Bakary Gassama hakkındaki ısrarlı sorulara sinirlenen 41 yaşındaki Eto'o, tartışmaya başladığı muhatabına tekme attı.

Cezayir'in 1-0 üstünlüğüyle sona eren elemelerdeki ilk maçın rövanşını Kamerun, 120+4. dakikada Toko Ekambi'nin golüyle 2-1 kazanmıştı. Kamerun, deplasmanda atılan gol avantajıyla Katar 2022 biletini almıştı.

SAMUEL ETO'O KİMDİR?

Samuel Eto'o Fils, 10 Mart 1981'de Douala, Kamerun'da dünyaya geldi. Santrafor mevkiinde oynayan Kamerunlu eski millî futbolcu, jübilesinni ardından futbol yöneticisi oldu. Eto'o, 11 Aralık 2021'den itibaren Kamerun Futbol Federasyonu'nu başkanlığı görevini yürütüyor.

Eto'o, en önemli döneminde uzmanlar tarafından dünyanın en iyi forvetlerinden biri olarak ve tüm zamanların en büyük Afrikalı oyuncularından biri olarak kabul edildi. Kamerunlu yıldız, 2003, 2004, 2005 ve 2010'da olmak üzere Yılın Afrikalı Oyuncusu ödülünü dört kez kazandı.

Kamerun millî takımının bir üyesi olan Eto'o, 2000 Olimpiyatları'nda Altın Madalya kazanan ekibin bir parçasıydı. Ayrıca 2000 ve 2002'de Afrika Uluslar Kupası'nı kazandı. Eto'o dört Dünya Kupası ve altı kez Afrika Uluslar Kupası'na katıldı. 18 golle Afrika Uluslar Kupası tarihinde tüm zamanların önde gelen golcüsü ve 45 maçta kaydettiği 118 golle Kamerun'un tüm zamanların önde gelen golcüsü ve en çok gol atan üçüncü oyuncusu oldu.

(AA)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...