Fenerbahçe'yi sırtladı: İrfan 'can'a can katıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Fenerbahçe'yi sırtladı: İrfan 'can'a can katıyor

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

İsmail Kartal’ın takımı İrfan Can Kahveci’nin golüyle zorlu Alanya deplasmanında kazandı. Ligde oynadığı beşinci maçtan da galip ayrılan sarı lacivertliler liderliğini sürdürdü.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Süper Lig’de haftaya zirvede giren Fenerbahçe, resmî maçlardaki kazanma geleneğini Alanya’da da sürdürdü. Sezona ilk beş hafta itibarıyla yenilgisiz başlayan ve son dört maçından da birer puanla ayrılan rakibi karşısında özellikle ilk yarıda etkili bir oyun ortaya koyan sarı lacivertli takım İrfan Can’la üç puana uzandı. Bu sezonki etkileyici performansıyla dikkat çeken ve golleriyle takımını sırtlayan tecrübeli oyuncu klas golüyle galibiyetin mimarı oldu.

FRED-İSMAİL İKİLİSİ

Antalyaspor maçında cezalı olan İsmail’in ilk 11’e dönmesiyle orta saha kurgusunu Fred ve İsmail ikilisiyle kuran Fenerbahçe, maça oldukça etkili bir başlangıç yaptı. Karşılaşmanın henüz dokuzuncu dakikasında Ferdi soldan taşıdığı topu ceza sahasındaki Dzeko ile buluştursa da golcü oyuncunun şutu kaleci Yusuf’ta kaldı. Dengeyi bozan golse 43’te geldi. Dzeko’nun pasıyla topla buluşan İrfan Can rakibini geçip, düzgün bir gol vuruşla ağları gördü: 1-0.

LİGDE BEŞTE BEŞ

Skoru aldıktan sonra ikinci yarıda savunma güvenliğini ön planda tutan Fenerbahçe, atmaktan çok yememeye odaklandı. İsmail Kartal takımının düşen enerjisini 78’de Oosterwolde, Kent ve Batshuayi’yi oyuna dâhil ederek şarj ederken, 89’da Szymanski yerine oyuna giren Samet Akaydin savunmayı üçledi. Kalan bölümde açık vermeyen Fenerbahçe, lider girdiği haftayı lider tamamladı ve galibiyet serisine Alanyaspor’u da ekledi.

KANARYA YÜKSEK UÇUYOR

F.Bahçe’nin istikrarlı çizgisi sürüyor. Dün de zorlu deplasmanda Alanyaspor’u mağlup etmeyi başaran sarı lacivertliler liderliğini sürdürdü. İsmail Kartal’ın takımı İrfan Can Kahveci’nin golüyle ligde üst üste beşinci maçını da kazanırken bu sezon toplamda da 12. galibiyetini elde etti. Kanarya ligde oynadığı beş karşılaşmada 9 gol atarken kalesinde sadece üç gol görmesiyle dikkati çekti. F.Bahçe Jesus yönetiminde çok gol yiyordu.

FENER'DE KAHVE KEYFİ!

Öte yandan İrfan Can Kahveci takımın başına İsmail Kartal’ın gelmesiyle birlikte bambaşka bir görüntü çizmeye başladı. Geçen sezon istikrarsız bir görüntü veren futbolcu dün üç altın puanı getiren isimdi. İrfan Can bu sezon ligde forma giydiği beş maçta iki gol attı, iki asist yaptı. Dört gole etki eden futbolcu âdeta takımını sırtladı. İrfan Konferans Ligi’ndeki her iki Maribor maçında da birer gol bulmuş ve gelen turda büyük pay sahibi olmuştu. 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...