Buruk'tan Yunus Akgün'e: İyi olursan o sözleşme önüne gelir

- Güncelleme:
Buruk'tan Yunus Akgün'e: İyi olursan o sözleşme önüne gelir

Spor Haberleri

Yıllık 50 bin avro bile almayan ve yeni sözleşme bekleyen genç oyuncudaki düşüş dikkati çekti. Buruk, son maçta kadro dışı bıraktığı Yunus’a “1,5 ayda kendini toparla, sahaya odaklan” dedi

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ

Galatasaray’da yüzler gülüyor. Sarı kırmızılılar, Dünya Kupası arasından önce son üç maçını da kazanıp, lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını ikiye indirdi. Aslan’ın şu an canını tek sıkan konu ise beklentilerin çok yüksek olduğu Yunus Akgün’deki önlenemez düşüş. Geçtiğimiz sezon Adana Demirspor ile çıktığı 34 lig maçında 8 gol ve 11 asistle skora katkı veren 22 yaşındaki millî oyuncu, bu sezon parçalı formayla 19 maçta süre alırken, sadece bir asist yapabildi.

ONA GÜVENİYORUM

Yıllık 900 bin TL’ye oynayan Yunus’un yeni sözleşme istediği, bu yüzden de formunun altında kaldığından, maç kadrolarını dışarı sızdırdığına kadar birçok iddia yazıldı. Okan Buruk’un da yıldız adayı isme son dört maçta sadece altı dakika süre vermesi de ayrılık iddialarını körükledi. Ancak Okan Hoca olumsuz tabloya rağmen genç ismi koruma altına aldı ve Başakşehir maçı sonrası “Ona güvenim yüzde yüz. Arayı iyi değerlendirecek, yeniden yükselişe geçecek” ifadelerini kullandı. 

BU ARAYI İYİ KULLAN

Yunus’la da özel bir görüşme gerçekleştiren 49 yaşındaki teknik adam “Senden beklentimiz çok. Aklını tamamen artık sahaya ver. Futbola odaklan. Önünde 1,5 aylık fırsat var. Sen zaten kendin gibi oynarsan sözleşme ve diğer şeyler kendiliğinden gelir. Bu şansı iyi kullan” diyerek mesaj verdi. Yunus Akgün de bu sözlerin ardından uzun tatile rağmen aksatmadan ekstra çalışmalara başladı. Yunus, Dünya Kupası sonrası Kerem’in yaptığı patlama gibi bir dönüşe hazırlanıyor. 

KENDİNİ TOPARLAYACAK

Yunus Akgün, Okan Buruk’un yerli rotasyonunda Kerem Aktürkoğlu ile birlikte vazgeçmediği isimlerden biriydi. Yunus, Rashica’nın yükselen formunun ardından kendisini dışarıda buldu. Sarı kırmızı yöneticiler ise Yunus’un kadroya alınmamasını formsuzluğuna bağlarken “Yabancı kuralı ortada. Ona ihtiyacımız var. Kerem de yedekti patlamak yaptı. Yunus da kendisini toparlayacaktır” görüşünü dile getirdi.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...