Son dakika: Mesut Özil futbolu bıraktığını açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

SPOR Haberleri

Son dakika haberi: Son olarak Süper Lig ekiplerinden Başakşehir forması giyen dünyaca ünlü yıldız futbolcu Mesut Özil, futbolu bıraktığını açıkladı. Özil, açıklamasında "Geçtiğimiz haftalarda ve aylarda uzun süreli sakatlıklar yaşadım. Futbolu bırakmamın zamanının geldiğini hissettim" ifadelerini kullandı.

Son dakika futbol haberi: Fenerbahçe'ye transferinden sonra yaşadığı sakatlıklar ile gündeme gelen dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil, futbolu bıraktığını açıkladı.Son olarak Başakşehir forması giyen Özil, kararını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Özil, açıklamasında "Uzun süren düşüncelerin ardından futbolu bıraktığımı açıklıyorum. 17 yıl boyunca profesyonel futbolcu olmak bir ayrıcalıktı. Bu fırsat için kendimi minnettar hissediyorum. Ancak, geçtiğimiz haftalarda ve aylarda uzun süreli sakatlıklar yaşadım. Futbolu bırakmamın zamanının geldiğini hissettim"ifadelerini kullandı.

Kariyerinin unutulmaz anlar ve duygularla dolu muhteşem bir yolculuk olduğunu aktaran 34 yaşındaki Özil, formasını giydiği Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'deki tüm takım arkadaşlarına teşekkür etti.

KULLANDIĞI FOTOĞRAF DİKKAT ÇEKTİ

Yıldız ismin, futbolu bıraktığına dair yaptığı açıklamayı Real Madrid formasıyla olan fotoğrafıyla paylaşması dikkat çekti.

159 kez formasını giydiği Real Madrid ile lig ve Kral Kupası şampiyonluğu yaşayan Mesut Özil, 254 kez forma giydiği Arsenal ile de 4 kez Federasyon Kupası kazandı. Almanya Milli Takımı'yla 92 kez sahaya çıkan ve 23 gol atan Özil, Brezilya'nın ev sahipliği yaptığı 2014 Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmıştı.

Son dakika: Mesut Özil futbolu bıraktığını açıkladı

MESUT ÖZİL KİMDİR?

Mesut Özil, 1988 yılında Gelsenkircken şehrinde dünyaya gelmiştir. 1995 yılında aynı şehirde futbol kariyerine başlayan başarılı oyuncu, 2000 senesinde babasının yönlendirmesi ile Rot-Weiss Essesn altyapı takımına kaydolmuştur. Bu süreçte takım kendisine profesyonellik teklif etmesine rağmen, Özil bu teklifi reddetmiştir. Özil 2010 yılında Werder Bremen ile oynadığı Avrupa Ligi maçlarında dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Bu başarıdan sonra Real Madrid’e transfer olan başarılı oyuncu, Real Madrid ile 6 senelik bir sözleşme imzaladı. 2013 yılında Arsenal’e transfer edilen Özil, Real Madrid’e en fazla para kazandıran oyuncu olmuştur.

Mesut Özil, 2014 senesinde Türkiye Güzeli Amine Gülşe ile dünya evine girdi. Çiftin bu evlilikten 2020 senesinde bir kızları oldu. Özil, 2021 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Mesut Özil, son olarak Süper Lig takımlarından İstanbul Başakşehir'de forma giyiyordu.

Son dakika: Mesut Özil futbolu bıraktığını açıkladı

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...