Tek rakibi Erling Haaland! Enner Valencia tarih yazıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tek rakibi Erling Haaland! Enner Valencia tarih yazıyor

Spor Haberleri

61 dakikada bir gol atarak Avrupa’nın en iyisi olan Enner Valencia, hat-trick sayısında sadece Haaland’ın gerisinde. Fenerbahçe’de Alex’ten sonra en skorer oyuncu olan yıldız, en iyi 10’u zorluyor.

Fenerbahçe, Enner Valencia’nın golleriyle coşuyor. Ligde 17 maçta 19 golle krallık yarışının zirvesinde yer alan Ekvadorlu yıldız, sarı lacivertli forma altında toplamda 48 defa ağları havalandırdı. Enner Valencia, 3 gol daha atarsa 50 gollü Fernandao’yu geçerek Fenerbahçe tarihinin en golcü 10'uncu ismi olacak. Bütün kulvarlarda 22 gol kaydederek kariyer rekorunu kıran Valencia, Alex’in 28 gol attığı 2010-11 sezonundan bu yana Fenerbahçe formasıyla 20 gol barajını geçen ilk oyuncu oldu.

GÖZDEN ÇIKARILMIŞTI

Şimdiden göz alıcı başarılara ulaşan Enner Valencia’nın bu performansı Türkiye sınırlarının ötesinde de anlam teşkil ediyor. Zira Ekvadorlunun tek rakibi Erling Haaland. Karagümrük maçında hat-trick yapan Enner Valencia, Kasımpaşa’ya da 4 çekerken, Avrupa’nın 5 büyük liginde ondan iyisi 4 maçta hat-trick yapan Erling Haaland oldu. Oysa aynı Enner Valencia, sezon başında gönderilecekler listesinin başında yer alıyordu.

KOCAMAN'I GEÇEBİLİR

Jorge Jesus, takımda kalmasını istediği Ekvadorluya nasıl bir dokunuş yaptıysa, Valencia kariyer rekorunu kırarken, Tottenham’dan Harry Kane, Barcelona’dan Robert Lewandowski, Paris Saint Germain’den Kylian Mbappe gibi yıldız isimleri gölgede bırakan rakamlara ulaştı. 33 yaşındaki oyuncu, 61 dakikada bir gol ortalamasıyla süre/gol istatistiğinde Avrupa’nın zirvesine kuruldu. 1,11 gol ortalaması yakalayan Valencia bu ortalama ile devam ederse sezon sonunda 35 gole ulaşabilecek ve Fenerbahçe tarihinde en golcü kral unvanını 29 golle elinde bulunduran Aykut Kocaman’ı da geride bırakacak.

Tek rakibi Erling Haaland! Enner Valencia tarih yazıyor

"JESUS İÇİN FENERBAHÇE'DEN AYRILMADIM"

Enner Valencia, “Çok iyi iki teklif aldım ve bunları teknik direktörümüze gösterdim. Çok iyi teklifler olmasına rağmen takımda kalmam için mücadele veren Jesus’a sadakatimden dolayı reddettim” açıklaması yaptı.

BİTİRİM İKİLİ

Öte yandan Valencia (19) ve Batshuayi (10) ikilisi, Fenerbahçe formasıyla Van Persie (16) ve Fernandao (12) ikilisinden bu yana Süper Lig’de 10 üzeri gol atan ilk ikili oldu. EMİN ULUÇ'UN HABERİ

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...