Transfere milyonlarca avro para saçan takımlara vergi jesti

- Güncelleme:
Transfere milyonlarca avro para saçan takımlara vergi jesti

SPOR Haberleri

Futbolcular için ödenen vergiler, amatör şubelere ve altyapıya harcamak kaydıyla iade edilecek. Amaç dışı kullanımı ise vergi cezasına tabi olacak.

Transfere milyonlarca avro para saçan kulüplere bir de vergi müjdesi geldi. Resmî Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre; artık sporcu ücretlerinden elde edilen vergiler, amatör sporlar ve futbol altyapısında kullanılmak üzere kulüplere iade edilecek. Aktarılan tutarlar yalnızca amatör spor faaliyetleri ile altyapı spor eğitim tesislerinde faaliyet gösteren sporculara, bunların çalıştırıcılarına ve diğer spor elemanlarına yapılan ücret ve ücret sayılan brüt ödemeler için kullanılacak.

AMAÇ DIŞI KULLANIMA CEZA

Vergilerin, spor kulüplerine iade edilebilmesi için bu vergilerin süresinde beyan edilmesi ve ödenmiş olması gerekiyor. TFF tarafından organize edilen ligler ve altyapı takımlarına ilişkin uygulamalar amatör spor faaliyetleri kapsamında değerlendirilecek. Aynı zamanda özel hesaba iade edilecek vergiler harcanana kadar nemalandırılabilecek ve kulüpler / şirketler arasında aynı amaçlı kullanım için transfer edilebilecek. Bu paranın amaç dışı kullanımı ise vergi cezasına tabi olacak. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...