Wout Weghorst'un da yer aldığı Hollanda Milli Takımı'nın 2022 Dünya Kupası'nda üç sürpriz tercih

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Wout Weghorst'un da yer aldığı Hollanda Milli Takımı'nın 2022 Dünya Kupası'nda üç sürpriz tercih

SPOR Haberleri

Katar'a şampiyonluk parolasıyla gidecek olan Hollanda Milli Takımı'nın merakla beklenen 26 kişilik kadrosu açıklandı. Beşiktaş'ın yıldızı Wout Weghorst'un da yer aldığı kadroda Brobbey, Gravenberch ve Botman gibi isimler yer bulamadı. Teknik direktör Louis Van Gaal yönetimindeki "Portakallar" 2022 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonluk hedefliyor.

Katar'daki 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılacak Hollanda Milli Futbol Takımı'nın kadrosu belli oldu.

Teknik direktör Louis van Gaal'in açıkladığı 26 kişilik kadroda, Beşiktaş'ta forma giyen Wout Weghorst da yer aldı.

https://twitter.com/OnsOranje/status/1591048136415494147

TAKIM KAPTANI FRENKİE DE JONG

A Grubu'nda Katar, Senegal ve Ekvador ile mücadele edecek Hollanda'nın kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Kaleci: Justin Bijlow (Feyenoord), Andries Noppert (Heerenveen), Remko Pasveer (Ajax).

Savunma: Virgil van Dijk (Liverpool), Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind, Jurrien Timber (Ajax), Denzel Dumfries, Stefan de Vrij (İnter), Matthijs de Ligt (Bayern Münih), Tyrell Malacia (Manchester United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen).

Orta Saha: Frenkie de Jong (Barcelona), Steven Berghuis, Davy Klaassen, Kenneth Taylor (Ajax), Teun Koopmeiners, Marten de Roon (Atalanta), Cody Gakpo, Xavi Simons (PSV).

Forvet: Memphis Depay (Barcelona), Steven Bergwijn (Ajax), Vincent Janssen (Antwerp), Luuk de Jong (PSV), Noa Lang (Club Brugge), Wout Weghorst (Beşiktaş).

Wout Weghorst'un da yer aldığı Hollanda Milli Takımı'nın 2022 Dünya Kupası'nda üç sürpriz tercih

HOLLANDA TURNUVAYA NASIL GELDİ?

Kupada favori gösterilen ülkelerin sakatlık ve ağır eleştirilerle boğuştuğu Avrupa kanadında son 5 maçından en fazla puanı Louis van Gaal yönetimindeki Hollanda topladı.

Tüm sınavlarını UEFA Uluslar Ligi'nde veren "Portakallar", son dakikalarda bulduğu gollerle Galler'i 2-1 ve 3-2, Polonya'yı 2-0, Belçika'yı da 1-0 mağlup etti. Hollanda tek puan kaybını Polonya karşısında aldığı 2-2'lik beraberlikle yaşadı.

Kıta Avrupa'sında potansiyel 15 puandan en az 10'unu almayı başaran iki ülke Belçika ve İspanya oldu.

UEFA Uluslar Ligi'nde İsviçre, Çekya ve Portekiz maçlarını gol yemeden kazanan İspanya, puan kayıplarını yine İsviçre ve Çekya karşısında aldı.

İki Polonya ve Galler maçlarından galibiyetle ayrılan Belçika ise Galler'le diğer maçında berabere kaldı, Hollanda'ya yenildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...