Yabancı hakem gelecek mi? Ali Koç açıkladı, Kulüpler Birliği ısrarcı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yabancı hakem gelecek mi? Ali Koç açıkladı, Kulüpler Birliği ısrarcı!

SPOR Haberleri

Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği'nde yabancı hakem eğilimi olduğunu açıkladı. Koç, "VAR yabancı hakem mi, orta saha yabancı hakem mi, yoksa ikisi de mi? Bizim düşüncemiz Kulüpler Birliği olarak 23 hakemimiz var, 29 hakeme ihtiyaç var. Bu dönem için pilot olarak o 6 eksiği yabancı hakemlerle gidermek konusunda ısrar var" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın olağan gerçekleştirilen toplantısı sonrasında Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Son 10 yılda hakemlerden en çok yanan kulübün başkanı olduğunu söyleyen Koç, “Kronikleşmiş problem. Bir sezondan bir sezona oluşmuş değil. Son 20 senede gelişerek, artarak sorun haline gelmiş ve yurtdışında da ne yazık ki Türkiye’de şampiyonlukların sahada elde edilmediği algısı yerleşmiş. Ben bunu bizzat yaşadım hoca ararken. Mevcut federasyon iyi niyetiyle elinden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyor. Kulüpler sabırlı olmalı. Her kötü giden yaygara koparırsa hiçbir yere varamayız. Yaygaranın karşılığı olursa da varamayız. VAR yabancı hakem mi, orta saha yabancı hakem mi, yoksa ikisi de mi? Bizim düşüncemiz Kulüpler Birliği olarak 23 hakemimiz var, 29 hakeme ihtiyaç var."

TFF YABANCI VAR İSTİYOR

"Bu dönem için pilot olarak o 6 eksiği yabancı hakemlerle gidermek konusunda ısrar var. Federasyon ise VAR tarafında bunu yapmaya çalışıyor. O da doğru bir adım. Görüştükleri bazı ülkelerden olumsuz cevap aldılar. Diğer ülkelerde de VAR hakemleri fazla değil. Biz orta saha yabancı hakem görüşünü TFF’ye ileteceğiz. TFF’nin düşüncesi VAR hakemleriyle. Dünya ya baktığımız zaman Suudi Arabistan ve Yunanistan önemli maçlar için yabancı hakemler kullanıyorlar. Diğer ülkelerde hakem değişim programları var” diye konuştu.

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1595751535493152773

VALENCİA VE BATSHUAYİ SÖZLERİ

Dünya Kupası’nda yer alan Fenerbahçeli futbolcular Enner Valencia ve Michy Batshuayi’nin performansına değinen Koç, şunları söyledi:

“Oyuncularla Dünya Kupası öncesi konuştuk, tebrik ettik. Önemli olan bu performanslarına devam etmeleri. Bir gol atınca bir şey değişmiyor. Belçika’nın maçı zordu. Batshuayi çok güzel bir gol attı. Ekvador’da Valencia mükemmel oynadı. Genç bir takımın kaptanı, lideri ve ona olan saygıyı görüyorsunuz. İki takım da inşallah gruptan çıkar."

"Tercihimiz oyuncularımızın bir an önce gelmesi ama Dünya Kupası başka bir şey. Türkiye’den giden tüm sporculara başarılar diliyorum. Onların başarılı olması bize de değer katar. Keşke bizde orada olsaydık. Kendi oyuncularımızın oynadığı takımlar başarılı olsun ama küçüklüğümden beri Brezilya’yı istemişimdir. Fenerbahçe’nin o ekolle geçmişi vardır. Genç nesiller Arjantin’i istiyor Messi var diye. Benim şahsi arzum Brezilya’nın başarılı olması."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...