Karsan e-ATA HYDROGEN Hannover Fuarı’nın yıldızı Oldu

- Güncelleme:
Karsan e-ATA HYDROGEN Hannover Fuarı’nın yıldızı Oldu

T-Otomobil Haberleri

Almanya’da düzenlenen IAA Transportation Fuarı’nda elektrikli ve otonom ürün ailesi yanında bir sürprize imza atarak hidrojen yakıtlı e-ATA HYDROGEN’i de dünyaya tanıtan Karsan, Avrupa basınında en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

ALİ ÇELİK

KARSAN Şirket CEO’su Okan Baş açıklamasında “Hidrojen yakıt hücreli araçlar toplu ulaşımda henüz çok yeni bir teknoloji. Avrupa’da şu anda şehir içi otobüs pazarının sadece yüzde 2‘si hidrojen teknolojisine sahip. 2030’larda hidrojenli araçların pazarın %15’ine hakim olacağını ve yıllık 2 bin adedin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Karsan olarak bizde, bu pazara hızlı giriş yaparak şehir içi ulaşımdaki hidrojenli dönüşüme öncülük etmeyi hedefliyoruz” dedi. Tavanda konumlanan 1.560 lt hacimli hafif komposit hidrojen tankına sahip e-ATA HYDROGEN, gerçek kullanım şartlarında yani araç yolcu ile doluyken ve dur kalk hat güzergâhında 500 km’nin üstünde menzile kolaylıkla ulaşıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...