Togg fabrikası kapılarını açtı: Üretim hattını Türk mühendislerle gezdik

- Güncelleme:
Togg fabrikası kapılarını açtı: Üretim hattını Türk mühendislerle gezdik

T-Otomobil Haberleri

Yerli ve millî otomobil için; “İtalya’da üretiliyor, fabrika sadece göstermelik” diyerek çamur atanlara cevabı TOGG CEO’su Karakaş verdi: 1,8 milyar avro yatırım, 1,2 milyon metrekare tesis ve 8-10 bin kişilik emek var ortada. Bu Türk mühendisliğine atılan bir iftira…

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Togg, Gemlik'te 1,2 milyon metrekare alanda kurulu Teknoloji Kampüsünün kapılarını gazetecilere açtı. Üretim tesisini gezdiğimiz Togg’u daha sonra üç saat Gemlik, Mudanya ve Nilüfer ilçelerini kapsayan 240 kilometre civarında bir rotada kullanma imkânımız oldu.

Fabrika gezimiz sırasında hükûmete muhalefet etmek adına çıkarılan ve çirkin boyutlara ulaşan "İtalya’da üretiliyorlar, fabrika sadece görüntü" iftiraları üzerine gelen soruları cevaplayan Togg CEO’su Gürcan Karakaş, başlangıçta espri olduğunu düşünerek yaklaştıklarını ifade etti.

Karakaş açıklamasında "Konu iyice büyümeye başlayınca açıkçası ne yapmaya çalıştıklarını anlayamadık. Kendi açımdan düşündüğümde bu projeye emek veren aylardır, yıllardır gece gündüz çaba gösteren iş ortaklarımızla beraber 8-10 bin kişiye karşı bir saygısızlık olarak görüyorum" dedi. Üretim hattında inceleme fırsatı bulduğumuz araçların yanında bilgiler veren Karakaş, gövde parçalarının birleştirildiği teknolojik tesisin tersine beyin göçü sağladığına işaret ederek, şöyle konuştu: İçinde bulunduğumuz alan 50 bin metrekare. 209 robotun yer aldığı bu hat yüzde 90 otomosayonla çalışıyor. Gövdesi birleştirilen araçlarımız bu noktadan, Avrupa’nın en çevreci, dünyanın sayılı tesisleri arasında gösterilen boyahanemize alınıyor ve devamında bütün aksamın üzerine takıldığı üretim hattına ilerliyor. 

170 TESLİMAT YAPILDI

plan yaptıklarını aktaran Gürcan Karakaş "Bu soruyu bugün sorduğunuzda farklı bir cevap alırsınız, evvelsi gün farklı ve yarından sonra da farklı olacak. Şu an itibarıyla günlük 80 araç çıkarabilecek teknik olgunluğa geldik. Temmuz ayı sonunda hedefimiz günlük 160 araç çıkarmak" şeklinde konuştu. Stok üretim anlamına gelen "Araç havuzu" olmadan çalıştıklarını belirten Karakaş fiyatlarda da bir değişiklik olmadığını işaret ederek "Şu an için bir ihtiyaç görmedik. Bu tabii ki şu anlama gelmiyor; 'Fiyatımız yıl sonuna kadar sabit' diyemeyiz ama şu anlaşılmasın, özellikle altını çizmek isterim, çok ilgi var diye fiyat artırmak gibi bir şey düşünmüyoruz" değerlendirmesini yaptı. Karakaş, şu ana kadar 170'e yakın araç teslim ettiklerini kaydetti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...