Togg'dan teknoloji devlerine rakip olacak hamle! Orası masraflı buradan git...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Togg'dan teknoloji devlerine rakip olacak hamle! Orası masraflı buradan git...

T-Otomobil Haberleri

Togg ekibi tarafından 2 yılda geliştirilen “Trumore” Apple, Google ve Yandex’in sunduğu navigasyon uygulamalarına ek birçok özellik sunuyor. Rotadaki otoyol ve köprü ücretlerini hesaplayan Trumore, aracın ne kadar yakıt tüketeceğini de sürücüye bildiriyor.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ

Türkiye’nin gururu olarak yollara çıkmak için gün sayan Togg, otomobilden önce cep telefonu uygulaması ile farklı deneyimler vadediyor. Herkese açık olarak kullanıma sunulacak uygulama fintech, insurtech, blokzinciri, IoT ve yapay zekâ gibi teknolojilerle kişiselleştirme konusunda oldukça fazla dikkat çekiyor.

Uygulamanın lansman toplantısında geliştirilme sürecinin 2 yıldan fazla sürdüğüne dikkat çeken Togg CEO’su Gürcan Karakaş “Otomotiv sektörünün mobilite ekosistemine dönüşmesi artık kaçınılmaz, bu noktada yıkıcı teknolojiler ve daha çevik olan şirketler başarılı olacak. Her şeyi kendim yaparım meselesinden ziyade iş artık kendini merkeze alarak bir ekosistem kurmaya gidiyor. Biz de bunu yapıyoruz” dedi.

"20'DEN FAZLA START-UP'LA ANLAŞMAMIZ VAR"

Yola çıkmadan önce 350 kullanıcı deneyim senaryosu hazırladıkları belirten Karakaş “Bunların içerisinde kullanıcılar 40 yenilikçi konsept seçti. Seçilen konseptlerin hiçbiri mevcut otomobillerde yoktu. Biz de start-up’larla birlikte yola devam ettik. Bugün 20’den fazla start-up’la anlaşmamız var. Biz en başından beri otomobilden fazlası derken iki hedef koyduk. İlki küresel boyutta rekabet edecek fikrî mülki hakları bize ait bir marka kurmaktı. İkincisi ise kullanıcıyı merkeze alan akıllı cihaz ve dijital ürünler etrafında bir ekosistem kurmaktı. Şimdi ikisini de gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Herkesin kullanımına açık olarak 2023 Ocak ayında App Store ve Google Play üzerinden kullanıma açılması planlanan Trumore uygulaması ilk olarak 4 farklı başlıkta yer alan özellikleri ile dikkat çekiyor. Kullanıcı deneyimini A noktasından B noktasına gitmekten öteye taşıyan platform, Earn.more başlığı altında araç içinden ödeme, ödül puanları, e-Cüzdan ve mobil ödeme gibi özellikleri kullanıcılara sunuyor. Öte yandan rota üzerinde yer alan önemli noktalar hakkında bilgiler bu başlıkla aktarılırken kullanıcıya bölgeye ait ve Togg tasarım-sanat ekibi tarafından geliştirilen NFT’ler ücretsiz olarak hediye ediliyor.

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ ROTA ÖNERİLERİ

Go.more başlığı altında ise sürücülere girdikleri rota üzerinde yol ücreti, elektrik veya yakıt tüketimi, karbon salımı miktarı gibi nitelikli bilgiler sunuluyor. Öte yandan kişiselleştirilmiş rota önerilerinde bulunan uygulama, karma mobilite servisleri, şarj ağı, restoran, rezervasyon işlemleri gibi hizmetleri bu başlıkta aktarıyor.

Play.more özelliği ise kullanıcıyı eğlendiren, gündelik hayatı oyunlaştırma yolunda daha kolay ve keyifli bir akıllı yaşam hizmeti sunuyor. USE CASE Mobility® kavramını altında Togg, ‘Dijital Art Mode’ konsepti ile ‘İnsan-Teknoloji’, ‘Doğu-Batı’, ‘Akıl-Kalp’, ‘Birlik-Çokluk’ ve ‘Bugün-Yarın’ gibi kavramları barındıran dijital sanat eserleri kullanıcılara ücretsiz sunuyor. Bu özellik sayesinde eserler aracın gösterge panelinden evdeki TV’lere kadar birçok dijital ekranda yer alabiliyor.

Scale.more başlığında ise kullanıcılara Trendyol, Hopi, Plug and Play, THY, Shell, Paycell, ETIYA, SMART IX ve BlindLook gibi Togg’un şu ana kadar iş birliğini duyurduğu şirketlere entegre ulaşım imkânı sunuluyor. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...