Yeni Sportage rakiplerine ter döktürecek

Yeni Sportage rakiplerine ter döktürecek

T-Otomobil Haberleri

Tamamen yenilenen Sportage; tasarım dili, teknolojik özellikleri ve sürüş konforu ile Türkiye pazarına iddialı giriş yaptı. Trafikte çok dikkat çeken otomobil, kendi segmentinde bulunmayan modern ve çağdaş özellikler ile çıtayı yükseğe koymuş.

KAAN ZENGİNLİ

Son dönemin en dikkat çeken otomobillerinden yeni KİA Sportage 5’inci nesli ile Türkiye pazarına giriş yaptı. Baştan aşağı yenilenen Sportage’ı sizler için deneyimledik. Hyundai Tucson ile aynı platformda (N3) üretilen bu otomobil eski nesline göre âdeta sınıf atlamış. Dış tasarımından başlarsak trafikte fazlasıyla dikkat çekiyor diyebiliriz. Selefine göre daha keskin hatlara kavuşan Sportage, modern çizgileri ile markanın gelecek planlarına göz kırpıyor. Otomobilin ön yüzünde yer alan geniş ve derin ızgara şık bir görüntü veriyor. Bumerang biçimindeki gündüz LED’leri, piano black (parlak siyah) tampon ile birleşerek otomobilin çok daha çağdaş görünmesini sağlıyor. Sportage’ın arka kısmı ise sofistike çizgilere sahip. Yine arka kısımda da yer alan LED far grupları ve zarif tasarım dili Sportage’ı çok daha medeni hâle dönüştürüyor.

TASARIM DİLİ MARJİNAL

Otomobilin bir önceki nesline göre daha geniş ve daha büyük olarak karşımıza çıkıyor Bu da otomobilin iç kısmına genişlik ve ferahlık katıyor. Arka koltuklar üç kişinin rahatlıkla seyahat edebileceği şekilde tasarlanmış. Otomobilin dış tasarımındaki marjinal tasarım dili içeriye de yansımış. Kapı kollarından havalandırma menfezlerine birçok detay keskin hatlara sahip ve kaliteli bir yapısı var. Sert plastik neredeyse kullanılmamış. Bu da kalite algısını artıran bir detay.

Yeni Sportage rakiplerine ter döktürecek

EĞLENCELİ İÇ MEKÂN

Ön konsol oldukça geniş ve heybetli. Birleşik multimedya ve hız kadranları göstergeleri göz dolduruyor. Grafik ve temalar eğlenceli ve renkli. Kısacası içeride kalite ambiyansı oldukça iyi. C SUV segmentinde Sportage’ın; Hyundai Tucson, Volkswagen Tiguan, Peugeot 3008, Citroen C5 Aircross. Opel Grandland X ve Nissan Qashqai gibi rakipleri bulunuyor. Bütün bu otomobilleri test eden biri olarak Sportage’ın tasarım dili ile çoğu rakibinden bir adım önde olduğunu söyleyebilirim. Tabii bu göreceli bir durum. Rakipleri arasında konfor ve teknoloji bakımından Sportage’ın önünde olanlar da bulunuyor.

MAKAM ARACI OLABİLİR

Koltuk ısıtma ve soğutma, vitesin joystick formunda olması, 360 derece kamera ve sinyallerin kadrandan ekran açması, elektrikli açılan ve kapanan bagaj Sportage’ı farklılaştıran detaylar. Yalnızca radyo ve klima kullanımın hâlâ fiziki bir tuşla yapılması gerektiğini savunanlardanım. Makam aracı konseptinde kullanmak isteyenler için de ilginç detaylar düşünülmüş. Mesela ön sağ koltuğu arkadan ileri ve geri yönetebiliyorsunuz. Yine ön sağ koltuğun arka kısmında USB girişleri bulunuyor. Arka koltukta oturan için konfor sunan incelikler Arka koltuk ısıtma var Yine ön koltukların başlıklarında ilginç tasarımlı askılıklar var.

HİBRİT DESTEKLİ MOTOR

Gelelim motor seçeneklerine… Sportage’de bir benzinli ve bir dizel motor bulunuyor. Benzinli olan 1,6 litre ve 150 beygirlik motor 250 Nm tork üretiyor. Dizel olanın ise yine 1,6 litre ve 136 beygirlik gücü bulunuyor. 2 motor seçeneğinde de 4x4 veya 4x2 tercih edebiliyorsunuz. En kritik konu ise iki motorda da Mild Hybrid (Hafif hibrit) özelliği bulunuyor. Motorlar 48 voltluk elektrik enerjisiyle destekleniyor. Bu hem tüketime hem de performansa olumlu yansıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...