Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elon Musk eleştirilerin odağında: Tesla zammı araç sahiplerini kızdırdı

Düzenleyen:
Elon Musk eleştirilerin odağında: Tesla zammı araç sahiplerini kızdırdı

TEKNOLOJİ Haberleri

SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu ve CEO’su milyarder Elon Musk, eleştirilerin odağında. Çünkü ünlü girişimci, elektrikli araç şirketi Tesla’nın geliştirdiği otonom (sürücüsüz) sürüş teknolojisine zam yaptı.

Twitter’ı oldukça aktif kullanan Elon Musk, yine tartışılan bir açıklamaya imza attı. Ancak bu kez rakip şirketler, yetkililer ya da bir başkası hakkında konuşmadı. Musk, Tesla’nın otonom sürüş sistemine 2 bin dolar zam yaptığını duyurdu. 

Tesla’nın geliştirdiği tam otonom sürüş teknolojisinin fiyatı Kasım 2020’de 8 bin dolardan 10 bin dolara çıktı. Musk’ın açıklamasına göre ikinci kez zam gelen hizmetin fiyatı 17 Ocak’tan itibaren 12 bin dolar olacak. 

Pek çok Twitter kullanıcısı Musk’ın tweet’inin altına yüzlerce eleştiril yorum yazdı.

TAM OTONOM SÜRÜŞ DEĞİL

2 yıl içinde ikinci kez zam yapılan teknoloji aslında tam otonom sürüş de sağlamıyor. Araç sahibinin belli aralıklarla direksiyona dokunmasını gerektiren sistem, otomatik şerit değiştirme ve park etmenin yanı sıra bazı otoyollarda direksiyon yardımı da sağlıyor.

Şu anda tam otonom sürüş yasal olmadığı için henüz sistem tam anlamıyla kullanılamıyor. Bu arada, Elon Musk ilerleyen zamanlarda güncellemelerden dolayı yeniden zam yapacaklarını belirtti. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...