Apple kullanıcıları yeni sürüme bayılacak: iOS 17 kilitli iPhone'u akıllı ekrana dönüştürecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple kullanıcıları yeni sürüme bayılacak: iOS 17 kilitli iPhone'u akıllı ekrana dönüştürecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple, iPhone kullanıcılarını oldukça memnun edecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Yakında kullanıma sunulacak iOS 17 sürümüyle iPhone ekranı kilitliyken çok daha fazla bilgiyi gösterecek.

iPhone'unuz kilitliyken yakındaçok daha fazla bilgiyi sizlere gösterebilir. Bloomberg kaynakları, Apple'ın iOS 17 güncellemesinin, bir iPhone'u yan yatırıldığında etkili bir şekilde akıllı ekrana dönüştüren bir kilit ekranı sunacağını iddia ediyor. Takvim öğelerini, bildirimleri ve diğer ayrıntıları, bir Amazon Echo Show veya Google Nest Hub'daki gibi yüksek kontrastlı bir düzende görebiliriz.

Engadget'in haberine göre yeni kilit ekranının, Google'ın 2019'da Android 10'a getirdiğinden daha gelişmiş olduğu ve bir Amazon Fire tablet özelliğiyle karşılaştırılabilir olduğu söyleniyor.

Öte yandan, Apple konuya ilişkin yorum yapmadı. Şirketin iOS 17'yi 5 Haziran'daki Dünya Çapında Geliştirici Konferansı'nda (WWDC) tanıtması ve bitmiş sürümü Eylül ayında iPhone 15 serisiyle birlikte kullanıma sunması bekleniyor. 

IPADOS DA BENZER Mİ OLACAK?

iPadOS, kilit ekranı özelleştirme gibi özelliklerde iOS'un gerisinde kalmasına rağmen, iPad'in benzer işlevselliğe sahip olup olmayacağından söz edilmedi. Bununla birlikte, iOS 17'nin, en azından bazı ülkelerde uygulama yükleme gibi bir dizi önemli değişikliği beraberinde getireceği söyleniyor.

Bu arada, söz konusu özellik, Apple'ın tek akıllı ekran girişimi olmayabilir. Teknoloji devinin, monte edilebilir bir ekran içerebilecek birden fazla akıllı ev cihazı geliştirdiği söyleniyor.

Ayrıca, SharePlay video işlevlerinde iyileştirmeler olabilir ve AirPlay içeriğini otel TV'lerinde ve sahibi olmadığınız diğer cihazlarda kullanmak daha kolay olabilir. 

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...