Bir dönemin efsane telefon üreticisi Nokia 60 yıllık logosunu değiştirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bir dönemin efsane telefon üreticisi Nokia 60 yıllık logosunu değiştirdi

TEKNOLOJİ Haberleri

2000’li yılların başlarında Nokia marka telefonlar o kadar popülerdi ki halen ne iPhone’lar ne de Samsung Galaxy modelleri Nokia 1100’dan daha fazla satamadı. Şimdilerde adını pek duymasak da telefon üreticisi 60 yıllık logosunu değiştirdi.

Bir zamanların akıllı telefon devi Nokia, yaklaşık 60 yıl sonra ilk defa ikonik logosunu değiştirdi. Pazar günü, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nin (MWC) resmi açılışından önce, şirket yeni bir marka kimliğini açıkladı. Şirket, dramatik bir güncellemeye giderek marka kimliğini ve logosunu değiştirdi. Önceki logosunu tanımlayan ikonik yazı tipi ve ‘yale mavisi’ artık yeni logoda yok. Şirket bunun yerine logo için daha modern ve dijital olduğunu belirttiği yeni görünümü tercih ediyor.

Nokia, CEO Pekka Lundmark'a atfedilen bir blog gönderisinde, “Stratejimizi güncelliyoruz ve önemli bir kolaylaştırıcı olarak, bugün kim olduğumuzu yansıtacak şekilde markamızı da yeniliyoruz; ağların bulutla buluştuğu geleceğe öncülük eden, işletmeler arası teknoloji inovasyon lideri." şeklinde yeniliği açıkladı. 

NOKIA STRATEJİSİNİ DEĞİŞTİRDİ

Lundmark, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, "Çoğu insanın zihninde hala başarılı bir cep telefonu markasıyız ancak Nokia'nın amacı bu değil. Eski cep telefonlarından tamamen farklı bir şey olan, ağlara ve endüstriyel dijitalleşmeye daha çok odaklanan yeni bir marka başlatmak istiyoruz." dedi.

Bu arada, Nokia'nın telefon birimi, Microsoft'un 2014'te şirketin Cihazlar ve Hizmetler bölümünü 7 milyar dolara satın almasından bu yana Nokia'nın doğru düzgün bir parçası olamadı. Teknoloji devinin 2016 yılında bu anlaşmadan elini çekmesinin ardından, eski Nokia yöneticilerinden oluşan bir şirket olan HMD Global, Nokia markasını akıllı telefonlar ve tabletler için kullanma haklarını satın aldı ve o zamandan beri kendi işini yapıyor.

NOKIA'DAN DİKKAT ÇEKEN BATARYAYA SAHİP ÜÇ YENİ TELEFON 

HMD Global, logo değişikliğinden sadece bir gün önce Nokia G22, Nokia C22, C32 adını verdiği üç yeni akıllı telefon modelini tanıttı. Şaşırtıcı şekilde bu telefonlar Nokia’nın eski logosunu taşıyor. Bu arada, üç yeni akıllı telefon modeli de dikkat çeken bir özelliğe sahip. Bu telefonlar üç güne kadar pil ömrü sunuyor ve ayrıca pilin kullanıcılar tarafından değiştirilmesine de imkan veriyor. 

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...