BTK'dan açıklama: Deprem bölgesine ücretsiz konuşma, internet, SMS

Düzenleyen:
- Güncelleme:
BTK'dan açıklama: Deprem bölgesine ücretsiz konuşma, internet, SMS

TEKNOLOJİ Haberleri

Kahramanmaraş depremi 10 ili vurdu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) deprem bölgesindeki insanların iletişim sorunu yaşamaması için harekete geçti. Ücretsiz konuşma, SMS, internet tanımlandı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Mersin, Adana, Hatay ve Kayseri gibi çevre illerde de hissedildi ve yaklaşık 1 buçuk dakika sürdü. Depremin ardından Türkiye teyakkuza geçti, tüm imkanlar seferber edildi. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da deprem bölgesindeki vatandaşların iletişim sorunu yaşamaması için bölgede yaşayanlara ücretsiz SMS, konuşma ve internet tanımladıklarını açıkladı.

https://twitter.com/BTKbasin/status/1622472195325808640

BTK, yaptığı açıklamada, "Depremden etkilenen bölgedeki vatandaşlarımızın acil iletişim ihtiyaçları için hatlarına ücretsiz konuşma, SMS ve internet tanımlamaları yapılmıştır. Borcundan dolayı kapalı olan tüm mobil ve sabit hatlar ile sabit internet hizmetleri aktif hale getirilmiştir." dedi. 

Bir sonraki paylaşımda ise BTK, bir duyuru daha yaptı: "Aynı zamanda bölgedeki tüm ankesörlü telefonlarda ücretsiz olarak kullanılabilir. Geçmiş olsun Türkiye."

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...